Home / Administratie / Liberalii cer modificarea Legii incompatibilităţii

Liberalii cer modificarea Legii incompatibilităţii

Distribuie

dobre liga alesilorPreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, totodată co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL) Mureş, Ciprian Dobre, a solicitat grupului parlamentar PNL, cu prilejul întrunirii Ligii Aleşilor Locali ai PNL de sâmbătă, 2 aprilie, de la Constanţa, să iniţieze un proiect de modificare a Legii 215/2001 şi o dezbatere în regim de urgenţă a Legii 313/2015 pentru îndepărtarea aşa ziselor incompatibilităţi dintre „interesul public şi interesul public”.

Rezoluţie pentru un nou act normativ

De altfel, una din rezoluţiile adoptate de aleşii locali ai PNL – „Eficientizarea managementului în administraţia publică locală” – se referă la modificarea Legii incompatibilităţii, astfel încât un preşedinte sau un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, respectiv un primar sau un viceprimar să poată face parte dintr-un Consiliu de Administraţie sau din Adunările Generale ale Acţionarilor societăţilor de utilităţi la nivel local. “Nu se poate să trăim într-o ţară în care două interese publice să aibă efecte contrare. Nu se poate ca un consilier local sau un consilier judeţean să nu poata vota dacă îşi depune candidatura pentru viceprimar sau vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, pentru că este în conflict de interese, îşi procură un interes pentru sine. Nu se poate ca un primar sau un viceprimar, un preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliu Judeţean să nu poată face parte din Adunarea Generală sau din Consiliul de Administraţie al societăţilor comerciale de utilităţi la nivel local”, a afirmat Ciprian Dobre, care deţine şi funcţia de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai PNL.

Banii europeni, absorbiţi în ritm de melc

Un alt of exprimat public de Ciprian Dobre s-a referit la atragerea fondurilor europene de către România. “Cerem celor doi copresedinţi ai PNL să ceară măsuri de îndată Guvernului Cioloş pentru îmbunătăţirea ratei de absorbţie a fondurilor europene, noi nu putem merge în acest ritm. Dacă mergem în acelaşi ritm, ne prinde anul 2050 şi nu vom ajunge nici la un sfert din fondurile pe care România le poate atrage. Nu cred că aceste guverne care s-au succedat, Guvernul Ponta, Guvernul Cioloş, sunt cele care pot amaneta viitorul acestei ţări, eu cred că fondurile europene trebuie să fie al doilea buget de investiţii al României. Cerem iniţierea de îndată a unui dialog cu toate partidele responsabile din România pe această temă a absorbţiei fondurilor europene, sunt necesare modificări majore ale legislaţiei din România. Celelalte ţări din Uniunea Europeană au început din 2014 să atragă fonduri, să absoarbă, noi nu am cheltuit niciun euro din exerciţiul financiar 2014-2020”, a subliniat preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zilele Culturii Germane, la Sighișoara, în perioada 14-16 iunie 2024

Distribuie Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local …

5 comentarii

  1. Liberalii se duc încet dar sigur după ţărănişti.Unde ? …la lada istoriei…….

  2. Daca TG. MURES era la Craiova-acum aveam si drum ocolitotr.aveam mai multe.Muresul este vazut ca un oras basist,de aia pe aicea nu sunt investitii guvernamentale.Botosaniul are ce vrea el,Iasul la fel.Prunea acum o saptamana a apelat la primarul NECHITA-ala cu gagica ..sa-i mai de vreo 5 milioane pentru cupele Europene.Noua KANCI,CA SUNTEM PORTOCALII??dIMPOTRIVA NE MAI FASTACIM SI LA insolventa.Dar avem nspe directori la ASA-CA NENEA este si Consilier,si INCOMPATIBIL.
    Treaba este ff simpla??LASA-I SI PE ALTII.
    Chiajna,Voluntariul traiesc,doar noi murim fiindca avem oameni nepriceputi in PRIMARIE.dE AIA AR TREBUI SA lase Florea si alti oameni sa conduca destinele oraului.
    Si CEAUSESCU a sfarsit rau,fiindca nu voia sa lase puterea.
    Cand vezi ca nu te vrea lumea-de ce insisti ca magarul??
    FLOREO-treci la pensie,nu mai faci fata iuresului nou de scghimbare a orasului.Pleaca cat esti in putere,fa o foria seca si un rostogol,o tsukahara si direct pensionar ,o sa cazi ca mata-n picioare.Nu mai enerva orasul razvratit.Orasyl o sa ajunga in maini bune-fii fara grija.Eu m-a rog la domnul doar la Ceotlausa sa nu incapa.

  3. In ultimii 27 de ani,eu apolitic am obsevat cu finetea mea psihologica,doar la aruncarea batului inghesyiala pentru prinderea lui.Stimabililor votanti Mureseni,noi pe viitor as vrea s-a ne votam omul ce nu se inghesuie sa prnda batul.Dar nici pe imbuibatul ce da pomeni electorale prin cartiere fiindca el da,ca nu da din punga lui.Luam totul,dar votam cum vrem noi.S-a dam o lectie de civism orasului.Stimabili mureseni-cand o s-a avem stampila in mana,sa votam viitorul orasului,pana acuna centurile orasului nu s-au realizat,podul din Alee CARPATI NICI DE GAND,linia ferata trece tot prin oras,IBIEMUL-este la 50 de KM de noi,iar AERODROMUL la fel.Orasul este blocat,stadionul TRANSIL este scos la licitatie.De ce transilul este scos la licitatie?Fiindca mama JUSTINA vrea s-a aiba in proprietate si un STADION.Ore nu se multumeste cat profita cu Siletina mica??
    Floica -primarul si in ultimile sale clipe nu lasa administratia oraului din brate sa mearga normal.Floreo-poti sa asfaltyezi si gaurica soareciului,dimpotriva oamenii se vor mania si mai mult,si cu pdl-ul tau o sa primesti voturi ciuciu.
    Romanule,IN PNL-is ascunsi bagabontii din PDLL.
    Nu puneti mana,ca v-a curenteaza.Ponta a vrut sa dea salarii si pensii mai mari,dar nu a fost lasat de actualii PDL,din PNL.Liberalii vor raul tarii cestea.
    Romanilor,daca nu votati PSD-UL,VOI V-O FACETI CU MAINILE VOASTRE.

  4. Romania si asa este blocata de marfa din UE,IN DOMENIUL ALIMENTAR este saturata ca asa vor LIBERALII lui DOBRE.Din cauza asta acuma ANAFUL este blocat,nu intra si nu ies banii.Ponta deblocase acest sistem,chiar functiona.Acum liberalii o frig doar in favoarea lor.Intentionat liberalii au blocat sistemul financiar-sa poata ciordi si mai mult.Liberalii au o ciuda nedefinita fata de poporul romanesc bastinas,nu vor decat raul poporului roman.DRAGI ROMANI,STITI din istorie ca liberalii nu au facut deact rau tarii,ei sunt urmasii CERCURILOR IMPERIALISTE,sunt urmasii Legionarilor,a garzii de fier ce au omorat mii de muncitori romani.
    Petre ROMAN-comunist feroce din tata-n fiu,acum este un batranel ,mare liberal.Petre Roman si acuma cred ca mai are in beciurile sale secrete sampanii si vinururi vechi de pe vremea ANEI PAUKAR-confiskate de la fostii imperialisti,de dinainte de 1947.Acuma este frate cu liberalii-pe care i-a lasat taicasu fara case si averi prin 1947.
    PETRE ROMAN-CEL CE in 1990 i-a insuflat lui ILIECU cum sa dea cu prastia in revolutionarii de la universitate,el achemat MINERII.

  5. Bade,daca PSD-ar cere aceasta modificare a legii actuale-pnl-ul tau umplut de pdl-ei de kakat-o sa zica ca -se vrea o LOVITURA de STAT.Pentru viitorul judetuluii,fiindca voi dusmanii romanilor din judet-ce sunteti dispusi sa taiati iar pensii si salarii,iar sa injositi muncitorul-o sa primiti o voturi de la mureseni.Nu mai minti ca bagi tu asfalturi si repari drumuri.mai minciunica.4ani nu a facut nimic,si doar acunma te doare de mureseni mincinosule de DOBRE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.