Home / Sport / Victorie mai clară decât o arată scorul pentru ASA feminin

Victorie mai clară decât o arată scorul pentru ASA feminin

Distribuie

asa femÎn penultima etapă a sezonului regulat al Superligii feminine de fotbal, ASA Târgu-Mureș a învins sâmbătă cu scorul de 5-0, pe teren propriu, formația Reala Craiova. Au înscris Bradic (min. 20) Kopácsi (27, 65), M. Boroș (41) și Roca (86). Înaintea startului în play-off, care se va disputa între primele patru clasate, singura grijă a mureșencelor era obținerea celor 3 puncte, la fel cum se va întâmpla și în ultima rundă, când echipa antrenorului Seches Carol va juca la ultima clasată, echipa bistrițeană Heniu Prundu Bârgăului. Miza va fi punctele cu care se va porni în play-off, care în această ediție se va disputa la fel ca și în competiția masculină, cu punctele obținute în campionat înjumătățite, rotunjite în sus, în cazurile în care totalul cumulat nu va fi un număr par. În condiții normale, liderul Olimpia Cluj va porni cu 20 de puncte (40 la finalul sezonului regulat), iar mureșencele cu unul mai puțin. În acest moment, ASA are 34, iar o victorie în ultima etapă le-ar duce la 37, acestea înjumătățite fiind 18,5. Roș-albastrele ar avea nevoie și în acest caz de o victorie și cel puțin un rezultat de egalitate în confruntarea din dubla cu echipa cu care își dispută de mai multe sezoane ambele trofee.

Joc într-o singură direcție, adversar tenace doar în apărare

Partida disputată pe terenul sintetic al stadionului Trans Sil a curs practic într-un singur sens. Ca multe adversare care întâlnesc primele două clasate, craiovencele s-au rezumat la închiderea culoarelor spre poarta proprie și limitarea proporțiilor scorului. ASA venea înschimb după doar două zile de la o deplasare lungă în Cupa României, unde joi a învins la Târgoviște cu un 13-0 reușit în special în repriza secundă. Oboseala și-a spus însă cuvântul și mureșencele au reușit relativ târziu deschiderea scorului, prin sârboaica Biljana Bradic, cea care în urmă cu două zile, la Târgoviște înscria de nu mai puțin de șapte ori. Până la pauză mureșencele și-au asigurat un avantaj confortabil, mai ales în situația în care adversarele nu au avut pretenții pe faza ofensivă, tentativele fiind ușor anihilate de o apărare care nu s-a dovedit în schimb una sigură. Cu toate schimbările efectuate în partea a doua, tot ASA a fost echipa care s-a aflat mereu în ofensivă. Primul gol al reprizei a venit în același minut ca și în prima parte, reușit de singura jucătoare cu o „dublă”, Kopácsi, care a trimis plasat de la marginea careului. ASA a dominat jocul, dar lipsa de concentrare a făcut ca scorul să nu ia proporții. Introdusă spre final, Lucia Meleacă a abuzat de tehnica personală și a întârziat unele faze, dar a fost aproape de gol, la o fază în care portarul oaspetelor a fost învins, dar mingea a lovit bara. Mureșencele s-au păstrat permanent în ofensivă și Alisia Roca a reușit să trimită în plasă din fața porții o centrare de pe stânga. Roș-albastrele joacă acest final de sezon în schimb și sub povara crizei prin care trece clubul, una cu care echipa feminină nu are puncte comune, decât cea a lipsei resurselor financiare.

ASA a evoluat în formula: Părăluță (46 Máthé)- Roca, Göder (62-Meleacă), Jáhn, Gorea (46-Denes), A. Boroș, Kopácsi, Sárosi (75 Rus), Sandu, M. Boroș (75-Tămaș), Bradic.

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.