OSMD Târgu-Mureș, premiu pentru cea mai activă organizație studențească Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 403 Vizualizări

OSMD Târgu-Mureș, premiu pentru cea mai activă organizație studențească

premiu osmdUniunea Studenților din România a oferit Organizației Studențești de Medicină Dentară (OSMD) din Târgu-Mureș distincția „Asociația anului” în cadrul celei de-a V-a ediții a evenimentului educațional și cultural „Gala Studenților din România”. Gala a avut loc joi, 31 martie, în Aula Magna din cadrul Academiei de Studii Economice din București, și și-a propus să recompenseze activităţile didactice şi de voluntariat ale celor mai buni studenţi din ţară, precum şi pe cele ale organizaţiilor studenţeşti partenere.

„După un an plin de evenimente, plin de mișcare studențească și neimplicită implicare în activitățile din mediul studențesc, social, cultural, educațional și nu în ultimul rând științific, suntem mândri de distincția primită de la Uniunea Studentilor din România (USR), drept cea mai activă asociație studențească. A fost într-adevăr un an plin de evenimente, reușite, recorduri, lansări, premiere și un an încununat cu acest frumos premiu, care vine să demonstreze și să reamintească că a fost un an în care noi am încercat să fim cât mai „multidisciplinari” și prezenți tot timpul acolo undeva, pentru a organiza cât mai multe evenimente pentru studenți, cu studenți și datorită studenților”, a transmis Victor Cepuc, președintele OSMD Târgu-Mureș.

Potrivit președintului OSMD, anul 2015 a fost unul cu totul special și pentru că organizația s-a implicat și în viața municipiului prin intermediul ineditului proiect de igienă orală „Dental Weekend” Târgu-Mureș. „Nu trebuie să uităm de „Dental Weekend” Târgu-Mureș, eveniment prin cadrul căruia am vrut să promovăm un mod de viață sănătos în ceea ce înseamnă  igiena orală,  iar motivul nu a fost pentru că târgumureșenii ar fi la coadă la acest capitol, ci pentru că mereu este loc de mai bine, iar noi ca un centru medical de excepție ar trebui să fim un exemplu”, a precizat Victor Cepuc.

Activitățile au continuat în școlile primare din oraș, elevii fiind instruiți să aibă o igienă orală corectă. „Anul 2015 ne-a surprins și  în toate școlile primare din municipiu, instruind copilașii din clasele primare cum să aibă o igienă orală corectă și oferindu-le produse de igienă orală, precum oferind produse de igienă orală de ultimă generație și absolvenților facultății de medicină dentară, toate astea doar prin implicarea și susținerea din partea companiilor de produse de igienă orală”, a arătat Victor Cepuc.

Tot în 2015, s-a lansat inedita revistă studențească „Vita StuDentis”, care se adresează tuturor studenților UMF-iști, sub coordonarea șefului de lucrări dr. Cristina Molnar. „Este un proiect care se va realiza de două ori pe an, iar temele abordate sunt de curiozitate maximă. De asemenea, în 2015 am realizat cea de-a patra ediție a Festivalului uniFEST la Târg-Mureș, un manifest socio-cultural care se desfășoară simultan în 18 centre universitare din țară și care cuprinde un maraton de eveniment, atât de ordin socio-cultural, cât și științifice și sportive”, a afirmat președintele OSMD.
„În 2015 a avut loc și definirea Zilei Internaționale a Medicului dentist într-o manifestare științifică de valoare și care din 2015 va purta titlul de ”Zilele OSMDentistului”, deoarece coincide cu perioada aproximativă de înființare a OSMD-ului. Trecând în revistă cele mai importante evenimente pe care le-a organizat echipa OSMD în anul 2015, pentru noi este o onoare și o mândrie să primim acest titlu, dar înainte de toate este ceva meritat și rezultatul unei munci titanice duse de oamenii care iubesc și doresc să se implice în mișcarea studențească. Vrem să mulțumim pe această cale tuturor celor care ne-au fost alături în activitățile pe care le-am realizat, celor care ne-au susținut, precum și celor care ne-au adus critici. Aceste lucruri ne-au făcut să devenim mai buni, mai implicați, mai activi, iar astfel de momente te fac să realizezi că anul 2015 a fost un an extraordinar”, a mai transmis Victor Cepuc.

premiu osmd 2

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE