Share

Home / Primaria Targu Mures / Platoul Corneşti, oază de relaxare pentru târgumureşeni

Platoul Corneşti, oază de relaxare pentru târgumureşeni

111Platoul Corneşti din Târgu-Mureş a fost arhiplin în acest sfârşit de săptămână. Numai duminică la Grădina Zoologică au fost peste 5.000 de vizitatori.

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, prezent pe Platou printre târgumureşeni, a precizat că lucrările de amenajare a spaţiilor de joacă şi cele de relaxare sunt în curs de finalizare şi că se aşteaptă la un aflux mare de vizitatori în acest sezon. „Este gândită toată zona Platoului pentru toată lumea, atât pentru cei mici cât şi pentru părinţi şi bunici. Ne-am decis să extindem zona de relaxare, lumea să poată sta pe iarbă sau pentru cei care doresc să se plimbe, am amenajat alei de promenadă şi piste de alergare în pădure. Trenuleţul este nou şi îmi doresc ca în câteva zile să punem la punct ultimele detalii astfel încât cei mici să se poată bucura de el. Am asfaltat aleea de la intrare în platou până la Grădina Zoologică, astfel că iubitorii de role şi de promenade să se simtă mai confortabil. Platoul Corneşti este un punct de atracţie pentru foarte multă lume, inclusiv pentru locuitorii din alte judeţe, motiv pentru care am hotărât să conservăm această zonă dar şi să o extindem. Avem un proiect prin care ne dorim să reducem încet încet accesul auto pe platou. Am repetat cuvântul încet să înţeleagă toată lumea, să nu fiu interpretat din nou greşit. Avem aşadar un proiect pentru amenajarea unui lift cu cremalieră. Acest lift, din punct de vedere tehnic trebuie bine pus la punct, în aşa fel încât din Tudor şi de la Spital să ne intersectăm cu două astfel de vagonete, iar cetăţeanul să vină până la spital, îşi lasă maşina, sau în Tudor şi în acest mod, controlat să urce pe Platou, tocmai pentru a reduce aglomerarea foarte mare a autovehiculelor. Facem acest lucru, deoarece cei care vin pe platou sunt oameni care, de regulă, sunt însoţiţi de copii. Copilul nu-l poţi aduce în braţe din Tudor sau 7 noiembrie sau din zona spitalului pentru că, totuşi, e o distanţă. Oamenii vin cu maşinile, cu cărucioarele cu copilaşii, cu coşuleţul de picnic, iar Primăria va veni în sprijinul lor cu astfel de proiecte. În privinţa alimentaţiei, vom începe acum şi regimuri alimentare specifice Târgu-Mureşului, dar nu foarte elevate, pentru că acelea le găseşti în restaurantele din oraş. Aici vom încerca să găsim un şniţel şi o supă de găină, aşa cum se face în Transilvania. Cam asta am plănuit să facem pentru târgumureşeni  în această primăvară, vară, nemaivorbind de posibilitatea unor spectacole, minispectacole, care se pot organiza în amfiteatrul care-i finalizat”, a declarat Dorin Florea.

112

 

 

Share

3 comentarii

  1. N-ar fi o idee rea.Sa faca,pana la urma pentru noi face.

  2. Lift cu cremalieră… altă năzbâtie a primarului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu-Mureş: Procedura pentru achiziţia a 32 de autobuze, lansată

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a lansat miercuri, 12 iunie, licitaţie pentru achiziţia …

Share
Share