Președinte nou la Colegiul Farmaciștilor Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 986 Vizualizări

Președinte nou la Colegiul Farmaciștilor Mureș

radu nicoletaColegiul Farmaciștilor din județul Mureș are un nou președinte în numele farmacistului Nicoleta Radu, care a preluat această funcție în luna martie a acestui an, în urma alegerilor locale și naționale. Contactată de cotidianul „Zi de Zi”, Nicoleta Radu a declarat că este pregătită să continue proiecte mai vechi ale colegiului, dar și să demareze proiecte noi, iar un accent mare va fi pus pe colaborarea cu celelalte colegii ale farmaciștilor, cu autoritățile de reglementare, cu studenții și cu toți profesioniștii din sănătate.

„În urma alegerilor locale și naționale finalizate în luna martie a acestui an, am preluat funcția de președinte al Colegiului Farmaciștilor din județul Mureș și funcția de vicepreședinte al Biroului Executiv al Consiliului Național al Colegiului Farmaciștilor din România, menținând astfel standardul mandatului anterior. Colegiul Farmaciștilor din județul Mureș însumează 663 de farmaciști care și-au declarat actul profesional la noi în județ în domeniul farmacie comunitară, farmacie de spital, producție de medicamente, distribuție de medicamente, învățământ, management și alte domenii. Este un colegiu foarte bine organizat și cunoscut în breasla farmaciștilor ca model demn de urmat, a avut inițiative legislative și participă activ la aplicarea Ordinului MS 75/2010 a regulilor de bună practică în farmacie (RBPF). La prima ediție, din anul 2012, a Galei Farmaciștilor din România, Colegiul Farmaciștilor din România a acordat Mureșului premiul pentru cel mai activ colegiu din țară”, a declarat farm. Nicoleta Radu.

Potrivit noului președinte, Colegiul Farmaciștilor din județul Mureș va continua să sprijine Asociația Studenților Farmaciști din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, o asociație activă formată din tineri care se implică într-o mulțime de proiecte în beneficiul comunității. „În actualul mandat, avem proiecte pe care vom lucra și suntem pregătiți să facem față noilor provocări ale profesiei. Asociatia Studentilor Farmaciști din cadrul Universității de Medicină și Farmacie a avut sprijinul organizației profesionale în reorganizarea și promovarea asociației la nivel național. Asociația a participat la toate cele patru ediții ale Galei Farmaciștilor din România, iar Asociația Studenților Farmaciști Mureșeni a fost premiată de fiecare dată. La a patra ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni, organizată anual de Colegiul Farmaciștilor din județul Mureș pentru farmaciștii practicieni, au fost vizați și studenții, viitorii farmaciști. Vom continua tradiția de foarte bună colaborare cu celelalte colegii ale farmaciștilor, cu autoritățile de reglementare, cu toți profesioniștii din sănătate”, a precizat farm. Nicoleta Radu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE