Home / FC Municipal / Primul eșec după peste patru ani în fața Stelei, decis de un autogol

Primul eșec după peste patru ani în fața Stelei, decis de un autogol

Distribuie

File0135În etapa a V-a a turneului play-off din Liga 1 de fotbal, ultima a turului, ASA Târgu-Mureș a pierdut duminică seara în fața formației Steaua cu scorul de 2-1 (1-0), jocul disputat pe Arena Națională din București. Steaua a deschis scorul în prima repriză, în minutul 40, prin Adi Popa, Brandan a restabilit egalitatea în minutul 61, dintr-un penalty obținut de Ramiro Costa, iar golul victoriei Stelei a fost înscris în minutul 84, la o centrare trimisă prin fața porții de Stanciu, deviată în propria poartă de Ivan Gonzalez.

ASA a început jocul din nou cu mai multe absențe, datorate accidentărilor în special, de data aceasta doar Jazvic fiind suspendat, în timp ce Marius Constantin, Claudiu Voiculeț și Nicolas Gorobsov și-au ispășit etapele de suspendare. Meciul de pe Arena Națională a avut câteva minute relativ echilibrate în debut, cu câteva ieșiri curajoase ale mureșenilor, una încheiată cu o reluare pe lângă poartă a lui Costa. Încet, Steaua pune stăpânire pe joc și își masează efectiv adversarul în propria jumătate. Prima ocazie la poarta lui Stăncioiu vine în minutul 18, la lovitura liberă trimisă de Stanciu pe lângă poartă, după care portarul mureșenilor scoate de sub bară lovitura de cap expediată dintr-o poziție de ofsid nesemnalizată la Varella. O altă eroare de arbitraj s-a pentrecut în minutul 23, când Pintilii, care avea un cartonaș galben, îl faultează din spate pe Gorobsov scăpat pe contraatac, dar nu i se acordă al doilea galben. Cea mai mare ocazie a reprizei s-a consumat în minutul următoar, când Gabriel Matei a respins aproape de pe linia porții șutul expediat de Bawab. ASA nu mai contează în atac și bucureștenii deschid scorul în minutul 40, la o fază rapidă, la care Stanciu a trimis peste apărare precis la Popa, iar acesta a înscris pe lângă Stăncioiu, care a atins mingea. După aspectul jocului, rezultatul era unul meritat, dar se aștepta altceva din partea mureșenilor.

 

O altă față la reluare, gol norocos spre final

Vicecampiona a revenit de la cabine decisă să dea o replică mai bună. Au și reușit acest lucru încă din start, cu câteva ocazii importante la poarta lui Niță. La una dintre acestea, în aceeași fază, după ce șutul lui Mureșan l-a făcut ko pe Gabi Tamaș, mingea a ajuns la Voiculeț, care a prins un șut puternic, scos de sub bară de portarul campioanei. În minutul 60 ASA își concretizează minutele bune și pe tabelă. Țucudean este blocat la 6 metri și mingea iese în corner. În urma acestuia, Costa este tras de tricou de nou intratul Râpă. Se dictează fără ezitare 11 metri, executat impecabil de Brandan. Se înregistra același rezultat ca în cele două partide din sezonul regulat, 1-1, dar care dezavantaja în primul rând gazdele de această dată.

Minutele care au urmat au fost echilibrate, fără ocazii importante. Steaua obține totuși victoria în minutul 84, cu multă șansă, la o pătrundere a lui Stanciu, al cărui șut centrare este deviat în bară de Gonzalez, după care mingea intră în poartă. Partida a fost una foarte asemănătoare cu cea din tur, în care Steaua a dominat prima parte, ASA a revenit după pauză, dar finalul a fost decis de această dată de un gol cu șansă pentru bucureșteni, care rămân în lupta pentru titlu.

ASA rămâne fără victorie în play-off și va începe returul cu alte două meciuri în deplasare. Mai întâi, luni 11 aprilie, de la ora 20.30, vor juca la Turnu Severin cu Pandurii Târgu-Jiu, după care vor întâlni din nou la București, pe Dinamo.

În partida de pe Arena Națională au evoluat formațiile:
Steaua: Niță- Enache, Tamaș, Varela, Alin Toșca, Pintilii, Bourceanu (’66 Kharja), Adi Popa, Nicolae Stanciu, Hamroun, Bawab (’53 Râpă)

ASA: Stăncioiu- G. Matei, M. Constantin, Gonzalez, Borza, Mureșan, Gorobsov, R. Costa (’71 Ciolacu), Voiculeț, Brandan (’79 L. Buș), Țucudean.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.