Home / Politic / Rezoluţii pentru dezvoltarea societăţii, adoptate de Liga Aleşilor Locali Liberali

Rezoluţii pentru dezvoltarea societăţii, adoptate de Liga Aleşilor Locali Liberali

Distribuie

111Municipiul Constanța a găzduit sâmbătă, 2 aprilie, Liga Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal. Președintele acestei structuri constituite la nivel național este Ciprian Dobre, co-președinte PNL Mureș. Acesta le-a propus celor peste 1.000 de aleși locali și candidați liberali prezenți trei rezoluții de o importanță majoră pentru dezvoltarea societății românești.

”Agenda femeii din România”

Partidul Național Liberal, în parteneriat cu Asociația ”Societatea Liberală”, a demarat proiectul ”Agenda Femeii din România” ca instrument de consultare publică asupra nevoilor și intereselor electoratului feminin. Până în momentul de față au avut loc 19 consultări publice, în București și în localități urbane și rurale din 16 județe. Partidul Național Liberal își asumă public misiunea de a încuraja societatea românească – prin toate instrumentele administrative și politice pe care le are la dispoziție un partid – să clădească un mediu favorabil pentru susținerea și promovarea femeilor, nu numai din punct de vedere al parității, ci și din punct de vedere al mentalității de a considera că femeia și bărbatul sunt egali în societate. Partidul Național Liberal consideră că Agenda specifică a femeii din România nu are culoare politică și ea poate fi evidențiată și pusă cel mai bine în aplicare chiar de către femei, astfel încât își reafirmă suportul pentru ca cele două proiecte legislative privind cotele de gen de minim 30% pe listele pentru alegerile locale, respectiv parlamentare din acest an să devină Lege cât mai degrabă cu putință. Partidul Național Liberal încurajează și susține ca pe listele sale pentru alegerile locale din iunie 2016, cota de minim 30% femei să fie respectată, cel puțin în privința listelor pentru toate Consiliile Județene și toate municipiile reședință de județ din țară.

112

“Eficientizarea managementului în administrația publică locală”

Liga Aleșilor Locali a Partidului Național Liberal propune luarea unor măsuri în trei dintre direcțiile strategice ale managementului local: descentralizarea deciziilor – Partidul Național Liberal solicită Guvernului ca planurile de investiții să primească cel puțin avizare consultativă în unitățile administrative teritoriale), eliminarea incompatibilității public – public – Grupurile Parlamentare ale PNL vor propune modificarea Legii 161/2003, în sensul ca primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții Consiliilor Locale și Consiliilor Județene să poată face parte din Consiliile de Administrație ale societăților comerciale sau regiilor autonome subordonate Consiliului Local sau Consiliului Județean şi accelerarea procesului de activare și absorbție a fondurilor europene – Partidul Național Liberal a formulat amendamente clare în cadrul dezbaterilor Comisiilor juridice reunite în vederea înființării Tribunalului achizițiilor publice – ca instrument de accelerare a absorbției fondurilor europene, astfel încât procesele să se finalizeze în justiție în maxim 100 de zile. ”Solicităm PNL şi în special grupului parlamentar PNL să redacteze proiectul de lege de modificare a Legii 215 şi dezbaterea în regim de urgenţă a Legii 313 pentru îndepărtarea aşa-ziselor incompatibilităţi dintre interesul public şi interesul public. Nu se poate să trăim într-o ţară în care două interese publice să aibă efecte contrare. Nu se poate ca un consilier local sau un consilier judeţean să nu poată vota dacă îşi depune candidatura pentru viceprimar sau vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, pentru că este în conflict de interese, îşi procură un interes pentru sine. Nu se poate ca un primar sau un viceprimar, un preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliu Judeţean să nu poată face parte din Adunarea Generală sau din Consiliul de Administraţie al societăţilor comerciale de utilităţi la nivel local”, a declarat Ciprian Dobre.

”Urban și Rural – Aceeași Românie”

Fiind conștienți de faptul că realitatea actuală se poate schimba numai prin creșterea și educarea unei noi generații de lideri ai comunităților rurale, PNL se obligă să se aplece cu prioritate asupra problemelor din mediul rural pentru reducerea decalajelor existente între cele două tipuri de comunități. Partidul Național Liberal este singura formațiune politică din țară care are, din anul 2011, o structură națională dedicată mediului rural – TNL Rural, organizație specială care funcționează în cadrul TNL România. Partidul Național Liberal consideră că renașterea satului românesc se poate face numai acționând simultan două pârghii: implementarea unor politici capitaliste bine gândite care să ajute la expansiunea antreprenoriatului și a investițiilor private și derularea unor programe educaționale pe termen lung care să reducă abandonul școlar și să dea șansa tinerilor din mediul rural de a avea o viață la standarde decente.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

3 comentarii

  1. Exista un management rural și unul URBAN? Unde a citit așa ceva?Bai ,romani ,acești firfizoni nu au nimic în cap!La acești indivizi sa le dam votul?Ce legătură au aceste rezoluții cu dezvoltarea României?

  2. uita ca populatia din rural este peste 60 de ani , nu stiu cum va egaliza urban + rural

  3. Daca chestia cu femeia o inteleg ca iar placea lui Dobre chestia cu rural si urban are experienta nu stiu de unde a scos chestia cu managementul performant ca habar nu are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.