Home / Sanatate / Viața persoanelor cu autism

Viața persoanelor cu autism

Distribuie

stire autismPersoanele cu autism au o viață mai scurtă decât media populației generale, decesul survenind de multe ori în urma unor crize de epilepsie sau prin suicid, a avertizat organizația de caritate „Autistica” din Marea Britanie, citată de bbc.com, potrivit AGERPRES. În Marea Britanie, se estimează că 1 la sută din populație — adică 700.000 de persoane — suferă de autism și are dificultăți în modul în care comunică și relaționează cu semenii.

Cercetările anterioare au sugerat că femeile cu autism sunt mai expuse riscului de suicid decât bărbații și numai jumătate dintre persoanele cu autism care iau în considerare sinuciderea au fost catalogate ca „deprimate” — deși acest ultim aspect poate fi influențat de problemele de comunicare cu pacientul în stabilirea diagnosticului, mai notează bbc.com. Cele mai multe persoane cu autism sunt adulți, dar se cunoaște încă destul de puțin despre modul în care se modifică în timp starea de sănătate a acestora. Numai doi la sută dintre fondurile de cercetare alocate au fost dedicate studierii duratei de viață a acestor pacienți. În faza timpurie a copilăriei, unii copii cu tulburare de spectru autist nu gânguresc sau nu scot sunete bazate pe vocale. Copiii mai mari au probleme și apelează la comportamente non-verbale pentru a interacționa cu ceilalți, având de exemplu dificultăți în ceea ce privește contactul vizual, expresiile faciale, limbajul corpului și gesturile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Megaproiect de 19,6 milioane de lei pentru Spitalul Clinic Județean Mureș

Distribuie Consilierii județeni au aprobat joi, 24 noiembrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, …