Vlad Sabău, admis la patru universităţi britanice Invatamant
  • alex.toth
  • 1 comentarii
  • 745 Vizualizări

Vlad Sabău, admis la patru universităţi britanice

vlad sabau 1Elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, Vlad Sabău a reuşit performanţa de a fi acceptat la patru universităţi din Marea Britanie, la profilul Matematică şi statistică: University of Warwick, Imperial College London, University of Bristol şi University of Birmingham.

Reporter: De unde ai pasiunea pentru Matematică?

Vlad Sabău: Încă din clasa a V-a am participat la faza naţională a Olimpiadei de Matematică, care reprezintă pasiunea mea principală. Astfel, m-am calificat şi în acest an la faza naţională.

Rep.: De ce îţi place Matematica şi nu altă materie?

V.S.: Pentru că din punctul meu de vedere, Matematica te ajută să te dezvolţi, îţi ajută mintea, te ajută să depăşeşti anumite bariere, te ajută să gândeşti mai bine.

Rep.: Vrei să continui pe linia aceasta?

V.S.: Da, am fost acceptat la patru universităţi din Marea Britanie, la profilul de Matematică şi statistică şi consider că voi avea o carieră în acest domeniu.

Rep.: De ce consideri că e importantă învăţătura pentru un tânăr?

V.S.: În opinia mea, educaţia reprezintă viitorul. Doar prin educaţie cineva poate progresa, doar prin educaţie putem să venim în contact cu tehnologia, singura posibilitate de a ne dezvolta, de a progresa.

Rep.: Ce alte pasiuni mai ai în afară de Matematică?

V.S.: Îmi place să joc tenis, sport care mă ajută foarte mult să mă relaxes. Consider că un sport te ajută să te dezvolţi atât în plan fizic şi combinat cu Matematica spre exemplu mă ajută să mă dezvolt şi pe plan mental. Astfel, mă dezvolt ca persoană pe ambele planuri.

vlad sabau 2

Model pentru alţi elevi, dar şi pentru profesori

Profesoara de Matematică a lui Vlad Sabău s-a declarat onorată şi în acelaşi timp norocoasă că lucrează cu asemenea elevi de valoare şi şi-a felicitat elevul pentru dăruirea şi perseverenţa cu care se pregăteşte. “Pentru mine e şi o onoare şi o bucurie să asist la aceste performanţe, o bucurie pentru că am văzut cum a evoluat. Capacitatea extraordinară de muncă şi de gândire, dăruirea şi perseverenţa lui Vlad sunt de admirat. Este o onoare să lucrez cu el şi poate că am contribuit şi eu, cu îndrumări, cu o picătură la această performanţă. Matematica e foarte importantă deoarece dezvoltă capacitatea de memorare, de gândire, îi ajută pe elevi să fie performanţi în alte domenii. Aici, ei învaţă că prin muncă pot obţine performanţă şi sunt capabili ca această reţetă să o aplice şi în viaţa de zi cu zi, ca prin muncă să obţină lucruri extraordinare, la care poate că uneori visăm dar dacă perseverăm şi visăm putem să le obţinem. Aceşti elevi nu numai că sunt foarte buni, dar sunt şi apreciaţi prin felul lor de a fi, au o modestie extraordinară, sunt modeşti, le citeşti bucuria, mulţumirea pe faţă. Ceilalţi au ce să înveţe de la ei, pot fi consideraţi modele pentru alţi elevi şi avem şi noi, dascălii, de învăţat de la ei, nu doar ei de la noi. Îi felicit şi subliniez performanţa liceului nostru care în acest an are şapte elevi calificaţi la Olimpiada Naţională de Matematică şi desigur şi la alte materii”, a declarat prof. Carmen Pop.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE