Home / Sanatate / CNAS, despre actele adiționale

CNAS, despre actele adiționale

Distribuie

stire contract cadruTermenul de aplicare a Contractului-cadru pentru anii 2014 – 2015 a fost prelungit până la data de 30 iunie prin încheierea unor acte adiționale, care nu schimbă însă condițiile contractuale, potrivit AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în unele județe din țară actele adiționale la contractele cu medicii de familie au fost încheiate în proporție de 100%. CNAS menționează că asigurații au beneficiat de servicii medicale începând cu data de 1 aprilie în baza actelor adiționale încheiate. „Astfel, conform datelor din Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), în data de 1 aprilie 2016 medicii de familie au prescris jumătate din numărul de rețete prescrise la începutul lunii martie, respectiv în data de 1 martie 2016. O posibilă explicație pentru această situație ar fi anunțurile medicilor de familie către asigurați, conform cărora o parte dintre medici nu vor oferi servicii decât în regim de urgență. Asigurații au dreptul la servicii medicale în sistemul public de sănătate, iar în condițiile în care nu le primesc au dreptul să opteze pentru furnizorul care le oferă aceste servicii”, susține CNAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cinci calificări medicale autorizate la o școală postliceală mureșeană

Distribuie Monitorul Oficial al României Partea I, Nr. 898 din 13 septembrie 2022 a publicat …