Cum să scapi de stres înainte de culcare Timp liber
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

Cum să scapi de stres înainte de culcare

652x450_068803-ceai

Esti atat de epuizat fizic si iti este extrem de somn seara, dar nu poti sa adormi sau  ai un somn tulburat?  Acest lucru este cauzat de faptul ca mintea ta este inca intr-o cursa continua in legatura cu ce s-a intamplat in decursul zilei, dar si cu ce ai de facut in ziua urmatoare.

Medicii dau cateva sfaturi care te vor ajuta sa te relaxezi inainte de somnul de seara, astfel incat sa te odihnesti foarte bine.

Intinde-te

Fa-ti timp sa te asezi pentru cateva moment in pat si sa te intinzi cat vrei tu de mult. In acest fel, iti vei intinde membrele si muschii, iar corpul va incepe sa se relaxeze tot mai mult, pregatindu-se astfel pentru somn.  De asemenea, incearca sa patrezi acest rituale pentru aceeasi ora in fiecare seara inainte de culcare. Dupa o anumita perioada, organismul tau stie ca trebuie sa intre in repaus dupa acest exercitiu.

Fa exercitii de respiratie

10 minute de respiratie corecta iti vor ajuta creierul sa se oxigeneze si astfel, toate gandurile se vor limpezi, iar mintea ta va fi gata de somn, transmitand acest mesaj catre intre corpul.  Aici gasesti informatii despre importanta si beneficiile exercitiilor de respiratie, dar si care este modalitatea corecta de a le executa.

Fa o baie fierbinte

Umple-ti cada cu apa, toarna sare de baie si cateva picaturi din uleiul esential preferat si relaxeaza-te in apa pentru cle putin 10 minute. Dupa aceste clipe, corpul tau va fi disperat dupa somn, in timp ce mintea iti va fi extrem de relaxata.  Temperatura corpului tau va creste , iar acest lucru va declansa nevoia de somn.

Bea un ceai

O ceasca de ceai de musetel te poate relaxa aproape instantaneu  daca este consumat cald, indulcit cu putina miere, cu jumatate de ora inainte de culcare.  Ca si in cazul baii fierbinti, ceaiul cald ridica temperatura corpului, iar in plus, aromele volatile actioneaza la nivelul creierului.

Fa sex

Sexul este probabil una dintre cele mai bune metode de a te relaxa si de a-ti induce somnul, asa ca daca partenerul de viata este langa tine, nu ezita sa intretii relaxtii sexuale cu acesta. La numai cateva minute dupe terminarea partidei de sex, te vei simti fericit, dar si foarte somnoros. Dimineata te vei trezi ca nou, gata sa incepi o zi plina de provocari.
Sursa sanatate.acasa.ro
 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE