Mureșenii, invitați la cursuri de acordare a primului ajutor Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 142 Vizualizări

Mureșenii, invitați la cursuri de acordare a primului ajutor

curs prim ajutorMureșenii care doresc să învețe tehnici de acordare a primului ajutor sunt invitați să se înscrie în campania „Fii informat! Salvează vieți!”, ce va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 10,00, la Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș. Cursurile de acrodare a primului ajutor sunt gratuite și organizate de Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș și Organizația Studențească de Medicină de Urgență Mureș.

Campania „Fii informat! Salvează vieți!” se află la a doua ediție și are ca scop organizarea unui maraton de cursuri de acordare a primului ajutor destinate publicului larg. „Cursurile sunt gratuite și vor consta dintr-o parte teoretică și o parte practică (demonstrație pe manechine). Proiectul a luat naștere în urma conștientizării faptului că populația din România nu a realizat pe deplin rolul pe care îl are în rezolvarea unei situații de urgență, astfel, cunoștințele privind măsurile de prim ajutor sunt minime sau inexistente în rândul publicului larg. Fiind conștienți de impactul major pe care măsurile simple de prim ajutor acordate în timp util și corect pot duce la salvarea unei vieți, ne dorim creșterea gradului de cunoștințe/noțiuni a populației cu privire la acordarea primului ajutor. Dorim ca prin acest proiect să oferim șansa tuturor locuitorilor din Târgu-Mureș să învețe manevre simple care pot să salveze vieți. Proiectul beneficiază de sprijinul Unității de Primiri-Urgențe, a SMURD Târgu-Mureș și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș”, a declarat Gergely Simion, directorul Casei de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș. Informații se pot obține la numărul de telefon 0265-216.066.

Organizaţia Studenţească de Medicină de Urgenţă s-a înfiinţat în anul 2005 din nevoia de a le oferi studenţilor Universităţii de Medicină si Farmacie din Târgu-Mureş oportunitatea de a se implica în activităţi de voluntariat şi de a-i învăţa cum se acordă primul ajutor. Membrii organizaţiei desfăşoară activităţi la Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Iată că de doi ani, voluntarii organizației își îndreaptă atenția și asupra populației, considerând că este necesar ca oamenii să știe tehnici de bază în acordarea primului ajutor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE