Ofertă bogată la Târgul Educațional Mureș Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 860 Vizualizări

Ofertă bogată la Târgul Educațional Mureș

7 Gh MarinescuTârgul Educațional Mureș derutat în perioada 1-3 aprilie la Promenada Mall a prezentat ultimele noutăți referitoare la oferta educațională a universităților și liceelor pentru anul școlar 2016-2017 în cadrul unui eveniment organizat pentru al șaselea an consecutiv de Transilvania Grup Business și Promenada Mall, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Primăria municipiului Târgu-Mureș, cu susţinerea a doi parteneri principali, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș și compania Hirschmann România.

Tradiție  la ”Dimitrie Cantemir”

1 CantemirUniversitatea ”Dimitrie Cantemir” a venit în fața publicului din județul Mureș cu oferta tradițională. Avem cele patru facultăți, Facultatea de Drept, Facultatea de științe Economice, cu două specializări : Economia comerțului, turismului, serviciilor și Finanțe, bănci, Facultatea de Psihologie și Facultatea de Geografie.Schimbări majore în oferta noastră educațională pentru anul școlar 2016-2017 nu sunt, în ce privește schimbăro de formă, în schimb sunt schimbări pe fond, în sensul că există o serie de programe în care universitatea noastră este implicată și care asigură o pregătire mult mai aprofundată pe cele patru specializări existente prin parteneriatele care le are universitatea. De asemenea avem Clasa Confucius, care deja este în al doilea an. În acest sens avem o ofertă pentru o tabără de vară în China în perioada 10-24 iulie 2016”

Conf. univ. dr Ramona Rațiu, decanul Facultății de Geografie

 ”Bolyai Farkas”, în elita națională

2 Bolyai FarkasLiceul Teoretic ”Bolyai Farkas” din Târgu Mureș a venit la acest târg cu o ofertă bogată pentru anul școlar 2016-2017 la profilul real și uman, clase liceale, respectiv la clasele primare și clasa începătoare. Avem o clasă pregătitoare de ciclul primar, clase de a IX-a la profilele Matematică-informatică, Ștințele naturii, Științe sociale germană și științe sociale engleză. Consider că este foarte importantă popularizarea ofertei liceului nostru, chiar dacă suntem cei mai buni pe țară în ce privește liceele de limbă maghiară, lucru cu care ne mândrim, totuși e bine să se cunoască detaliile oferteii noastre educaționale. Am făcut și o testare a nevoilor și cred că oferta noastră se axează pe cerințele actuale”

Balint Ștefan, director

Două specializări la ”Mihai Eminescu”

3 EminescuOferta educațională 2016-2017 a Licelului Vocațional Pedagogic ”Mihai Eminescu” este axată pe două specializări, Învățător-educatoare, la secția română și secția maghiară, și Științe sociale, engleză intensiv la secția română și intensiv germană la secția maghiară, câte o clasă pentru fiecare de 28 de locuri. Prin prezentarea ofertei noastre dorim să atragem elevii foarte buni, în special celor care își doresc o carieră în domeniul didactic pentru profilul Învățător-educatoare , dar și pe cei care sunt atrași de istorie, geografie, discipline de bază pentru profilul Științe sociale”

Simona Gherman, directoare

Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian”, tradiție și valoare

4 paiuColegiul ”Papiu” a venit la acest târg în primul rând cu o tradiție bogată, în care îmbinăm seriozitatea și preocuparea pentru performanță și excelență. La acestea se adaugă o oferă educativă inovatoare în care să valorifică potențele unor copii capabili și performanți. Suntem prezenți la toate edițiile Târgului Educațional Mureș. ”Papiu” reprezintă o instituție școlară cu un specific propriu în peisajul educațional din Târgu Mureș, și prin rezultatele obținute de elevii noștri vrem să se bucure întreaga comunitate de ceea ce noi facem”

Dumitru Botoș, director adjunct

Interes pentru Colegiul ”Transilvania”

5 TransilvaniaÎn planul de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017 avem șase clase de liceu, trei de profil economic, o clasă de adminsitrație, una de turism și una de comerț, și o clasă de școală profesională, cu durata de trei ani în meseriile de ospătar-bucătar. Nu sunt schimbări majore față de anii precedenți, avem același număr de clase. Avem o ofertă bogată, variată, suntem o școală foarte căutată și cred că rezultatele din ultimii ani de la bacalaureat îi îndeamnă atât pe elevui cât și pe părinți să aleagă școala noastră”

Simion Laslo, director

Programe atractive la ”Unirea”

6 UnireaOferta noastră educațională e formată din cinci clase, clasă de Matematică-informatică intensiv informatică, clasă de Științele naturii intensiv engleză și intensiv germană , clasă de Filologie bilingv engleză , clasă de Științe sociale intensiv engleză. Estre foarte important să fim prezenți la târg, chiar dacă performanțele elevilor și profesorilor noștri sunt cunoscute tocmai prin rezultate, prin calitate și prin performanța elevilor, precum și prin performanțele lor în proiecte, concursuri, unde elevii noștri s-au evidențiat prin rezultate foarte bune, precum și prin proiectele pe care le demarăm care nu sunt deloc puține, GROW, Interact , apoi cele de profil real unde avem concursuri de matematică, fizică. Avem și alte programe în derulare care le-am început în acest an, și nu în ultimul rând performanțele sportive și artistice ale elevilor, care nu sunt deloc de neglijat. La toate acestea se adaugă relația deschisă dintre profesor și elev,

Mioara Romonți, consilier educativ

Gheorghe Marinescu”, pepiniera viitoarelor cadre medicale

7 Gh MarinescuÎn ceea ce privește oferta educațională a Liceului Teoretic ”Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș pentru anul școlar 2016-2017 ea se înscrie în așteptările elevilor de clasa a VIIII-a și a părinților. La învățământul liceal avem trei specializări, Ștințele naturii intensiv engleză. Ștințele naturii și o clasă de Științe sociale. În oferta noastră apare și linia de învățământ postliceal sanitar, unde formatul este unul standard, cu cinci clase calificarea Asistent medical generalist, o clasă Asistent medical de farmacie și o clasă nou introdusă ca și autorizare, Asistent îngrijire persoane vârstnice. Există într-adevăr medii mari de admitere, fapt pentru care recomandăm elevilor să-și analizeze foarte bine opțiunile, să-și îndrepte atenția spre noi în condițiile în care sunt bine pregătiți pentru un liceu teoretic, iar la învățământul postliceal avem acest examen de admitere după locurile bugetate, după cum există și școlarizare în regim cu taxă. Considerăm că cei care au orientare înspre învățământul teoretic, respectiv învățământul postliceal sanitar știu de foarte multă vreme ce urmează să aibă în pregătirea lor, și nu venim decât în așteptarea și dorinței lor și a părinților”

Cristian Vulc, director

Specializări acreditate la Școala Postliceală ”Dimitrie Cantemir”

8 Sc Postliceala CantemirDatorită faptului că numărul de elevi este în continuă scădere, eu zic că este foarte important să vi să areți societății cam ceea ce oferi, care este vechimea ta în comunitate, care sunt atuurile pe care le are o școală, cum este și Școala Postliceală ”Dimitrie Cantemir”. Pentru 2016-2017 venim cu două specializări, Asistent medical generalist și Asistent medical de farmacie, specializări pe care le avem de foarte mulți ani, acreditate încă din anul 2009. Absolvenții acestora au o mare șană de a intra pe piața muncii, în țară dar îndeosebi în străinătate”

Simona Cistelecan, responsabil specializarea Asistent medical generalist 

Electromureș”, oportunități de accedere pe piața muncii

9 ElectromuresAvem o oferă atât pe partea de servicii cât și pe partea tehnică. Pe partea de servicii oferim specializări precum hotelărie, iar pe partea tehnică automatizări, instalații și electrotehnică.Avem o gamă diversificată față de alte licee, avem clase atât în limba română cât și în limba maghiară, .Specializările sunt în general cela care le-am avut și în anii trecuți, la care se adaugă și o clasă de învățământ profesional. Avem o foarte bună colaborare cu Hirschmann România, firma mamă dacă putem spune, care oferă o șansă absolvenților noștri de a intra pe piața muncii, Ei iau elevi de la noi în practică, și așteaptă de la acești elevi o bună pregătire. Aici vine rolul liceului de ai pregăti pe acești elevi”

Matei Ionuț Cozma, inginer 

Hirschmann Young Talents”

10 HirschmannEste un an în care suntem partener principal al Târgului Educațional Mureș, și ne bucurăm că putem să sprijinim atât mediu universitar precum și elevii liceelor și școlilor profesionale. Oferta noastră este și în acest an axată atât pe elevi cât și pe studenți. Avem programe de practică pentru elevii, cum sunt cei de la ”Electromureș”, și avem și proiecte de practică și oportunități pe care le putem oferii studenților în ce privește lucrarea de licență sau dizertație.În cursul anului trecut am avut programe de practică, și din cele opt, trei sau finalizat cu angajare. Ne bucură acest lucru deoarece începem și noi să-i cunoaștem pe ei, la fel și ei să ne cunoască și atunci, din acest punct de vedere avem oportunități pe care le oferim. Contează foarte mult cum ei se adaptează în mediul de muncă. Noi le oferim tot sprijinul acestor practicanți, astfel dorința să vină și din partea lor să vină spre noi”

Luciana Sara, coordonator departamentul de resurse umane

Condiții  pentru învățământul profesional la Colegiul Silvic Gurghiu

DSC_4846În oferta Colegiului Silvic |Gurghiu pentru anul școlar 2016-2017 avem la profilul liceu două clase a câte 28 de elevi la specializarea Tehnician în silvicultură și exploatări forestiere, cursuri de zi pe o perioadă de patru ani. La școala postliceală primim absolvenți de liceu la specializarea Tehnician Silvic, de asemenea o clasă cu 28 de elevi. La acestea se adaugă și oferta în ce privește învățământul profesional, cu durata de trei ani, cursuri de zi unde avem o clasă cu 28 de elevi. Cei care se înscriu primesc o bursă în valoare de 200 de lei lunar. Avem pentru acest tip de învățămânr o bază didactică foarte bine pusă la punct, cu o clădire construită prin fonduri PHARE în valoare de peste 200.000 de euro, dotată cu ateliere de prelucrarea lemnului cu utilaje foarte performante, mașini cu comandă numerică pentru fabricarea produselor din lemn”

Ing. Marcel Mândru, director

Oferta  ”Petru Maior”, aproape de nevoile tinerilor

12 UPMUniversitatea ”Petru Maior” dispune de trei facultăți, Factultatea de Inginerie, facultatea de Științe și Litere și Facultatea de Științe Economice, Politice și Administrative, fiecare fiind împărțită pe domenii și specializări. La Facultatea de Inginerie avem Automatică și Informatică aplicată, Ingineria sistemelor electroenergetice, Tehnologia construcțiilor de mașini și Inginerie economică industrială, studiile fiind finalizate după patru ani. La Facultatea de științe și Litere dispunem de specializările Informatică, Limba și literatura română, Limba și literatura engleză , Limbi moderne aplicate, Comunicare și relații publice, Istorie, Științe politice. Aceste specializări sunt cu o durată de trei ani, iar la Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative dispunem de specializările Economia comerțului, turismului și servicii, Management, Contabilitate și informatică de gestiune, Finanțe și bănci, Administrație publică și Drept. La cea din urmă, în afarăd e Facultatea de Drept. Fiecare facultate dispune de locuri bugetate și locuri cu taxă, La Facultatea de Științe Economice avem și specializări pentri îmvățământul cu frecvență redusă, în specializarea management, Contabilitate și informatică de gestiune și Drept.Dacă cineva dorește să studieze dreptul, ca și o îndrumare, pentru prima dată să studieze administrația publică de trei ani , după care au dreptul de a se înscrie direct în anul trei la Facultatea de Drept, astfel că în cinci ani obți două specializări, de administrație publică și de drept”

Daniel Grigoriu, Liga Studenților UPM

Oferta UMF prezentată la Târgul Educațional Mureș

13 UMFUniversitatea de Medicnă și Farmacie din Târgu Mureș și-a prezentat în cadrul Târgului Educațional Mureș oferta pentru anul universitar 2016-2017 din care nu lipsesc programele de licență și master acreditate ARACIS. Pentru nivelul licență oferta cuprinde speciliozările Medicină, Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Nutriție și dietetică, Educație fizică și sport, la Facultatea de Medicină, respectiv specializările Medicină dentară, Tehnică dentară, și Asistență dentară la Facultatea de Medicină Dentară. La Facultatea de Farmacia oferta educațională cuprinde specializările Farmacie, Asistențăd e farmacie și Cosmetică generală. În ce privește programele de master, la Facultatea de Medicină regăsim specializările Master în laborator chimic, Nutriție clinică și comunitară, Managementul serviciilor de sănătate și Terapie fizică și reabilitare funcțională. La Facultatea de Farmacie oferta masterală cuprinde specializările Calitatea medicamentului, alimentului și mediului, Biotehnologie medicală, Cosmetologie și dermofarmacie, respectiv Școala Doctorală cu specializarea Cercetare ștințifică avansată medico-farmaceutică.

Activități atractive la ”Academia isteților”

DSC_4964Prezentă în premieră la Târgul Educațional Mureș, Asociației de Dezvoltare prin Creativitate și-a prezentat oferta ”Academiei isteților”, singurul program after school privat din municipiul Târgu Mureș. ”Am venit cu o ofertă bogată la acest târg, cu ateliere de creativitate, ateliere de nutriție, gimnastică prin dans. În timpul vacanțelor avem și activități noi, iar în timpul anului alte numeroase activități în cadrul programelor after school. ”Academia isteților” este înființată din vara anului trecut, suntem noi pe piață dar am avut un impact foarte bun. Părinții sunt foarte încântați. Momentan copii vin la noi după școală, unde au supraveghere să-și facă temele. Masa o servesc la noi, mâncarea fiind vizată de un nutriționist. La noi își fac temele după care încep atelierele de creativitate, de dans, ore de engleză, și multe altele. Avem grupuri de câte 8-12 persoane sau de câte 4-6 persoane cu care lucrăm”, a precizat Feliciana Roiban , medic nutriționis și coregraf în cadrul Asociației de Dezvoltare prin Creativitate.

Centru de informare despre Uniunea Europeană

DSC_4960Printre cei prezenți în cadrul Târgului Educațional Mureș 2016 s-a numărat și Centru de informare Europe Direct din Sângeorgiu de Pădure, prezenți cu un stand propriu unde cei interesați au puutut afla oferta programelor centrului destinate în special tinerilor și studenților. ”Suntem singurul centru de iformare europeană din județul Mureș. Sunt în total 31 de centre Europe Direct în toată țara, 500 în Uniunea Europeană, și promovăm activitatea Uniunii Europene. La Târgul Educațional Mureș am venit pentru a promova programele pentru tineri, pentru studenți, pentru cei care își caută locuri de muncă în afara țării. Printre programe amintesc programul EURES prin care studenții pot merge să lucreze în afara țării, un program sigur. Avem de asemenea foarte multe publicații prin care putem veni în ajutorul celor interesați . De asemenea derulăm o serie de evenimente prin care facem cunoscută activitatea Uniunii Europene”, ne-a declarat Alina Drăgan, consilier de prezentare Europe Direct din Sângeorgiu de Pădure.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE