Home / Social / Planurile mureșeanului care a construit mașina de lux din lemn

Planurile mureșeanului care a construit mașina de lux din lemn

Distribuie

planuri masinaDupă ce a intrat în atenția presei britanice, mureșeanul Peter Szabo, cel care și-a construit singur în trei ani și jumătate o mașină de lux din lemn, își propune acum să construiască o altă maşină din lemn cu design futurist şi motor electric.

Peter Szabo este din Corunca și a muncit 4.500 de ore pentru a construi mașina pe care a botezat-o Julia, după numele soție sale. Maşina are un motor V6 de 2,3 litri de Ford Taunus, iar scaunele sunt de la un Mercedes-Benz. Cât despre viteză, mașina de lemn poate atinge 90 de kilometri/h. După ce a terminat proiectul grandios, românul a scos mașina la plimbare prin satul său, unde a atras admirația vecinilor. Peter Szabo a cheltuit aproximativ 14.000 de lire doar pe lemnul special din care este făcută caroseria mașinii. Vehiculul combină liniile retro ale automobilelor clasice cu inovațiile lumii moderne, precum precum folosirea unei tablete la controlul luminilor şi pentru muzică.
„Ideea mi-a venit după ce am construit o trăsură concepută de mine. După ce am văzut cât de bine a ieșit trăsura, mi-am propus să fac un proiect mai mare. Uitându-mă pe internet după mașini construite din lemn, am găsit numai câteva. Dintre ele, numai una avea un design deosebit, care a fost conceput și lucrat în America de Nord. Și acela nu era din lemn masiv, ci din furnir. Atunci, mi-am propus să proiectez una din lemn masiv, respectiv frasin. Frasinulul este lemn cu esență tare și cu elasticitate aparte. Așa că am decis să fac ceva unicat în lume. În trei ani și jumătate am reușit să creez o artă pe roți, care a fost expusă anul trecut la Frankfurt. În viitor, aș dori să creez o mașină cu design futuristic și cu motor electric tot din lemn masiv”, a declarat, pentru cotidianul „Zi de Zi”, Peter Szabo.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.