Se caută operator de trasport în comun către Aeroport Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 105 Vizualizări

Se caută operator de trasport în comun către Aeroport

222Consilierul judeţean UDMR Csép Éva Andrea a avut o intervenţie verbală în cadrul şedinţei ordinare de lucru de joi, 31 martie, prilej cu care a solicitat conducerii Consiliului Judeţean Mureş să găsească soluţii în ceea ce priveşte transportul în comun spre Aeroportul Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş, în prezent nefuncţional.

„Stăm în loc şi nu se întâmplă nimic”

Potrivit consilierului UDMR, în prezent niciuna din cele 43 de curse care vin sau pleacă în decursul unei săptâmâni de la Aeroportul Internaţional „Transilvania” nu sunt deservite de vreo linie de transport în comun care să facă legătura cu municipiul Târgu-Mureş. „Din fericire avem un aeroport internaţional unde din nefericire nu putem ajunge cu transportul în comun. După cum am înţeles, licenţa de traseu este atribuită, dar operatorul de transport nu efectuează aceste trasee. Nu ştiu până când trebuie să aşteptăm, stăm în loc şi nu se întâmplă nimic. Luni sosesc două şi pleacă trei curse, marţi sosesc două şi pleacă trei curse, miercuri sosesc patru şi pleacă patru curse, joi sosesc trei şi pleacă trei curse, vineri sosesc două şi pleacă trei curse, sâmbătă sosesc trei şi pleacă trei curse, iar duminică sosesc patru curse şi pleacă tot patru. Datoria noastră este să oferim servicii de calitate tuturor călătorilor care folosesc aeroportul. De ce nu putem să rezolvăm această situaţie? În paranteză doresc să vă spun că de exemplu la Cluj Napoca nu se întâmplă aşa ceva, este cursă regulată, iar costul transportului spre Aeroport din centrul Clujului este de 2 lei, pe o distanţă de 9 kilometri”, a afirmat Csép Éva Andrea.

„S-a scos din nou la licitaţie”

Consilierul UDMR a primit răspuns din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, care a explicat că traseul Târgu-Mureş – Aeroport era deservit de un operator privat care s-a retras, astfel încât serviciul de transport în comun de pe respectiva rută a fos scos din nou la licitaţie. „Consiliul Judeţean Mureş a scos la licitaţie acest traseu, el a fost adjudecat, au fost probleme cu îndeplinirea obiectului de activitate a acelei curse, respectiv a acestui contract şi operatorul acestei curse Târgu-Mureş – Aeroport a renunţat la acest traseu ca fiind deloc rentabil pentru firma care a câştigat. S-a scos din nou la licitaţie”, a menţionat Ciprian Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE