Victorie de prestigiu pentru handbalistele mureșene Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 122 Vizualizări

Victorie de prestigiu pentru handbalistele mureșene

handbalÎn ultima etapă disputată pe teren propriu în această ediție a Diviziei A de handbal feminin, SC Mureșul Târgu-Mureș a câștigat miercuri după masă a șasea partidă a sezonului. Mureșencele au învins pe teren prorpiu formația SCM U Pitești cu 30-27 (17-14). Dacă în urmă cu doi ani și în edițiile precedente această întâlnire constituia un derby pentru promovarea în Liga Națională, întâlnirea din Polivalenta mureșeană a devenit de această dată mai degrabă una pentru orgolii. Mureșencele au avut un sezon dezamăgitor în eșalonul secund, după unul petrecut în elită fără vreun punct, în timp ce argeșencele mai aveau de luptat doar pentru locul 3 al seriei, pe care și-l dispută cu CSM Slatina, ultima adverasă a Mureșului. Prima repriză a fost echilibrată, în care ambiția mureșencelor de a obține o victorie s-a concretizat pe tabelă cu un avantaj de 3 goluri, 17-14.

Final fără presiunea rezultatului

Partida disputată la un nivel totuși modest, a avut un debut de repriză secundă timid. Primul gol a fost înscris de piteștence din aruncare de la 7 metri, după trei minute de joc. După câteva atacuri ratate a mureșencelor, cu aruncări parate sau în bară, oaspetele s-au apropiat la un gol. Mureșul a înscris pentru prima dată în repriza secundă după 7 minute, prin Alina Moloci, care transformat o aruncare de la 7 metri obținută de Andreea Serediuc. Argeșencele au egalat în minutul 39 la 19, după care Georgeta Bucin a preluat din nou conducerea pentru Mureșul. Apărarea este însă ușor depășită și Larisa Comșa este învinsă din nou. Ana Deac a dus scorul la 22-20, iar Moloci a majorat avantajul pe contraatac în minutul 41. În minutele următoare se ratează la ambele porți. Mureșencele nu reușesc desprinderea din cauza unor erori personale, dar beneficiază de ineficacitatea adversarelor. Deac duce scorul la 26-23 în minutul 53, după care Moloci majorează diferența la cea mai mare înregistrată pe durata partidei. Piteștencele țin pasul, dar Tabita Rad reușește să fructifice un contratac în minutul 57 și scorul de 28-24 era practic de neîntors. Bucin punctează pentru 29-26 în penultimul minut, iar Deac înscrie un gol de efect în ultimul minut. Golul reușit de oaspete nu a mai putut schimba nimic și Mureșul obține o victorie aproape imprevizibilă în fața puținilor iubitori ai acestui sport care umpleau cândva la refuz Sala Sporurilor.

Pentru SC Mureșul, Moloci, Bucin și Deac au înscris de câte 7 ori, Serediuc de 4 ori, Rad și Andreea Dragotă de câte 2, iar Adriana Demeter 1 dată. Au mai jucat Burnete și Bab.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE