Alături de copiii de la centrul „Sfânta Elisabeta” Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

Alături de copiii de la centrul „Sfânta Elisabeta”

1 grupDupă ce voluntarii JCI Târgu-Mureș și echipa „Zumbărețelor” au organizat, în martie, un flashmob în scop caritabil, în urma căruia s-au strâns 280 de lei, bani cu care se va repara acoperişul uneia din clădirile aflate în patrimoniul centrului pentru copii „Sfânta Elisabeta” din Glodeni, clădire destinată dormitoarelor copiilor repartizati în acest centru, la începutul lunii aprilie, voluntarii JCI Târgu-Mureș au plantat flori în curtea centrului și au petrecut o zi frumoasă alături de copii. Copiii au participat la activități pline de creativitate, au plantat semințe și răsaduri de flori, au colorat și au ajutat la pregătirea grădinii.

Pentru a marca cum se cuvine sosirea primăverii, echipa JCI Târgu-Mureș și-a propus să demareze acest proiect social menit să le aducă o bucurie copiilor greu încercați de soartă. „Zâmbete în dar” este echivalentul unui jurnal scris de o mână de oameni, care își doresc să facă fapte bune pentru cei care se luptă cu lipsurile de zi cu zi. Potrivit reprezentanților JCI Târgu-Mureș, obiectivul proiectului „Zâmbete în dar” este de a obține resurse materiale care să ajungă la copiii aflați în centrele sociale din Mureș. Totodată, se dorește integrarea copiilor din centrele de plasament în societate şi dezvoltarea personală a acestora prin implicarea în workshopuri și excursii.
„Proiectul este parte a platformei JCI am Responsible. Scopul principal al platformei este de a susţine, promova şi genera responsabilitatea socială în rândul populaţiei locale și de a crea schimbări pozitive în comunitatea mureşeană. Aceasta acţionează asemenea unei umbrele: direcţionând resursele şi informaţiile primite din cadrul asociaţiei JCI Târgu-Mureş şi din surse externe, strategic, sub marca JCI am Responsible, spre obiective stabilite în funcţie de necesitatea socială a localnicilor şi a bunăstării generale a comunităţii. În ceea ce priveşte proiectul „Zâmbete în dar”, acesta a fost inclus în cadrul platformei în toamna anului 2015. În prezent, obiectivul lui principal este să obțină și să direcționeze resurse obţinute către centrele sociale de copii din comunitatea mureşeană. De asemenea, proiectul se focalizează şi pe integrarea copiilor din centrele de plasament în societate şi dezvoltarea personală a acestora prin implicarea în workshopuri, excursii şi alte activităţi la care ei nu au acces din cauza situaţiei sociale”, au transmis organizatorii.

Foto: JCI Târgu-Mureș

2 copii

3 jci

4 activitati

5 activitati

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE