Angela Moldovan: „Profesia de asistent medical esta una nobilă” Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 835 Vizualizări

Angela Moldovan: „Profesia de asistent medical esta una nobilă”

angela moldovanCu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, directorul de îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş, Angela Moldovan, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi, în care povestește ce presupune funcția de director de îngrijiri medicale, mărturisește care sunt calitățile care au recomandat-o în carieră și ce profesie ar fi ales dacă nu ar fi devenit asistent medical.
Reporter: Ce presupune funcţia de director de îngrijiri în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş?
Angela Moldovan: Funcţia de director de îngrijiri presupune, în principal, coordonarea activităţii de îngrijire prestată de asistentele medicale şi personalul auxiliar al spitalului (infirmiere, brancardieri, îngrijitoare de curăţenie) pentru pacienţii internaţi in cadrul spitalului şi pentru pacienţii din ambulator.
Rep.: Echilibrul şi calmul vă caracterizează în activitatea din cadrul spitalului. Povestiţi-ne puţin despre activitatea dumneavoastră.
A.M.: Activitatea mea zilnică este focusată pe găsirea unor soluţii de rezolvare a numeroaselor situaţii care apar zi de zi. Încerc mereu să găsesc o cale de comunicare şi colaborare cu toate asistentele şefe. În momentul în care am devenit director de îngrijiri, am stat de vorbă cu colegele mele, le-am explicat că am toată disponibilitatea să le ascult, să stăm de vorbă, astfel încât, împreună, ca o echipă, să luăm întotdeauna cele mai bune decizii. Colaborarea noastră se bazează pe respect reciproc şi pe faptul că fiecare ştie ce are de făcut şi trebuie să-şi facă bine treaba.
Rep.: Care este, din punctul dumneavoastră de vedere, atitudinea corectă a asistentului medical în faţa pacientului?
A.M.: Asistentul medical este persoana care intră cel mai mult în contact cu pacientul, datorită specificului muncii sale. Atitudinea corectă înseamnă să răspunzi corect şi prompt la nevoile de îngrijire pe care le are pacientul, să ai o atitudine respectuoasă, o înţelegere empatică faţă de pacient şi familia sa. O bună comunicare între asistentul medical şi pacient este condiţia pentru furnizarea unui serviciu medical de calitate. Consider că întreg personalul spitalului, atât cel medical, cât şi nemedical, trebuie să fie conştient de faptul că pacientul şi nevoile sale sunt, sau ar trebui să fie, principala noastră preocupare.
Rep.: Ce calităţi credeţi că v-au ajutat în carieră?
A.M.: Perseverenţa cred că este principala calitate care m-a ajutat în carieră şi, binenţeles, seriozitatea. Integritatea este o altă calitate care m-a ajutat nu numai în carieră, dar şi în viaţă. Am învăţat că dacă stabilesc reguli şi termene limită, trebuie să fiu prima care le respectă, trebuie să-mi păstrez cuvântul dat şi ştiu că încrederea este cea care crează relaţiile. Capacitatea de a comunica cu oamenii m-a ajutat, de asemenea, foarte mult.
Rep.: Dacă nu aţi fi devenit asistent medical, ce altă profesie aţi fi ales?
A.M.: Pe lângă profesia de asistent medical, în urma absolvirii unei facultăţi de management şi a unui master de managementul proiectelor europene, am dobândit şi profesia de de economist. În activitatea de zi cu zi, mă folosesc frecvent de competenţele pe care le-am dobândit în urma formării ca economist. Consider că funcţia de director de îngrijiri necesită bune cunoştinţe de management şi leadership, abilităţi de comunicare şi, foarte important, capacitatea de a lucra în echipă.
Rep.: Ce le transmiteţi asistentelor medicale şi personalului medical auxiliar de Ziua Mondială a Sănătăţii?
A.M.: Le transmit tuturor colegilor La mulţi ani, multă sănătate, bucurii şi realizări în plan profesional, în această muncă dificilă şi de o responsabilitate inegalabilă. Le mulţumesc pentru profesionalismul şi devotamentul de care dau dovadă, devotament încununat de satisfacţia şi recunoştinţa pacienţilor. Pe bună dreptate, profesia de asistent medical este una dintre cele mai nobile din lume.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE