Cum reprezinţi comunismul într-o imagine? Social
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

Cum reprezinţi comunismul într-o imagine?

ConcursPostereWEB-1_mediumInstitutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) s-a gândit să lanseze o provocare tinerilor artişti şi nu numai. Modul în care tinerii de azi îşi reprezintă perioada totalitară a comunismului este important nu numai pentru că dezvăluie gradul de cunoaştere şi înţelegere a unei perioade care încă marchează societatea românească şi azi, dar ne ajută să ştim ce putem îmbunătăţi.

Dacă până acum am organizat concursuri de grafică sau eseuri pentru elevi, ne-am gândit să oferim posibilitatea şi tinerilor să ne arate ce înseamnă comunismul pentru ei. Iar posterul este un mijloc eficient tocmai prin faptul că aduce împreuna două elemente importante: imagine și mesaj.

Scopul concursului este de a stimula interesul tinerilor pentru istoria recentă a României şi de a-i determina să mediteze asupra naturii totalitare şi represive a regimului comunist din România.

Concursul de postere se adresează tinerilor artiști și pasionați de artă din toate domeniile între 18 – 30 ani. Lucrările pot fi trimise până pe 6 iunie, data poştei. Juriul care va evalua lucrările va fi compus din 4 artiști plastici şi un reprezentant al Institutului.

Cele mai bune postere vor fi reunite într-o expoziţie care va fi vernisată în toamnă la Bucureşti, urmând să meargă la Cluj-Napoca şi în alte locuri din ţară. Concursul face parte din proiectul Un trecut, mai multe imagini, sub numele căruia se vor regăsi toate manifestările ulterioare.

Fișa de înscriere poate fi descărcată de aici.

Detalii despre concurs puteţi găsi în Regulament aici.

Parteneri media: ZeppelinRadio România CulturalRFI Romania

 

Sursă : http://www.radioromaniacultural.ro/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE