Evenimente sportive, susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judetean Mures
  • admin
  • 0 comentarii
  • 290 Vizualizări

Evenimente sportive, susţinute de Consiliul Judeţean

111Consiliul Judeţean Mureş va participa, în decursul anului 2016, la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean. În acest sens, consilierii judeţeni au aprobat, recent, un program de cooperare cu organizatorii respectivelor acţiuni de interes public judeţean. Un capitol important din agenda manifestărilor susţinute de Consiliul Judeţean Mureş îl constituie evenimentele sportive, dintre care amintim: Spectacolul aeronautic “Sky is not the limit”, “Galopiada Mureșeană”, Campionatul de OffRoad “100 Tracks Adventure Mureș” şi Finala Campionatului de Atelaje.

Turiştii, atraşi (şi) prin sport

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, în ultimii ani Consiliul Judeţean Mureş a iniţiat şi implementat programe de interes public judeţean, al căror obiectiv general a fost dezvoltarea şi impunerea în conştiinţa publică locală, naţională şi internaţională a vieții culturale și sociale din județul Mureș. „Impactul acestor programe şi reacţiile pozitive de care s-au bucurat în rândul opiniei publice, ne determină să propunem realizarea şi în anul 2016 a unor activităţi de interes public judeţean în domeniul cultural şi social, care urmează să se deruleze pe durata întregului an. Obiectivul general al acestor acţiuni constă în afirmarea judeţului Mureş în spaţiul social şi cultural al României, având ca obiective specifice: creşterea calităţii serviciilor publice în domeniul cultural şi social, popularizarea la nivel naţional şi internaţional a patrimoniului cultural şi arhitectural local, atragerea publicului către instituţiile de cultură şi sociale subordonate Consiliului Judeţean Mureş”, a menţionat Ciprian Dobre.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a subliniat că activităţile aferente acțiunilor realizate în parteneriat sunt grefate pe posibilitatea conferită de lege autorităţilor publice locale de a coopera sau de a se asocia cu persoane juridice române ori străine, inclusiv cu parteneri din societatea civilă, în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni de interes public judeţean. “Prin toate aceste acţiuni, se urmăreşte stimularea accesului la cultură al publicului larg, conştientizarea rolului pe care participarea la actul cultural îl joacă în educaţia şi dezvoltarea personală individuală, promovarea unor servicii publice de calitate şi nu în ultimul rând, atragerea unui număr cât mai mare de turişti, ceea ce va contribui la creşterea notorietăţii şi a prestigiului judeţului Mureş”, a precizat Ciprian Dobre.

“Sky is not the limit”

Evenimentul, care are loc la Târgu-Mureș începând cu anul 2009, se va desfășura în perioada 11-12 iunie, sub egida Aeroclubului României. Demonstrația aeronautică își propune atragerea tinerilor din zona județului Mureș către practicarea disciplinelor pe care le promovează Aeroclubul României, cu scopul urmării unei cariere în aviație. Evenimentul are, de asemenea, o componentă socio-economică, în scopul atragerii la spectacolul aeronautic a unui număr cât mai mare de turiști din toate zonele județului Mureș și din județele învecinate. La edițiile anterioare ale manifestării au participat 8.000 de spectatori/ediție. Pentru organizarea spectacolului aeronautic, Aeroclubul României va participa cu cinci aeronave Extra 300L de înaltă acrobație, care constituie formația Hawks of Romania, alături de aeronave Zlin 142, aeronave ușoare Ikarus, planoare de acrobație și școală, echipaje de parașutiști și balon cu aer cald. Pentru anul 2016 spectacolul aeronautic reprezintă o prioritate pentru organizatori, aceștia dorind să atragă și Primăria municipiului Târgu-Mureș în parteneriat pentru derularea evenimentului.

Organizator: Aeroclubul României

Locație: Aerodromul Mureșeni – Târgu-Mureș

Data: 11-12 iunie 2016

Galopiada Mureșeană

Evenimentul, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, are ca obiectiv principal reîmprospătarea unor tradiții ale zonei încă din anii `50, reformularea sa cu elemente moderne şi actuale, popularizarea și promovarea sportului ecvestru în rândul populaţiei din judeţul Mureş şi nu in ultimul rând, crearea unui eveniment specific numai Mureşenilor, asemenea altor judeţe vecine cum ar fi: Harghita, Covasna, Bistriţa, care au creat un astfel de „brand” propriu. Primele trei ediții au înregistrat rezultate peste așteptări, pe lângă manifestările ecvestre, organizatorii oferind o atenție deosebită programelor culturale, prin realizarea unui eveniment care să imprime în memoria participanților o amintire plăcută. Evenimentul va avea loc la Sângeorgiu de Pădure, în proximitatea lacului Bezid.

Organizator: Asociația Wurttemberg Sandor

Locație: periferia Lacului Bezid, Sângeorgiu de Pădure

Data: 24-26 iunie 2016

Campionat de OffRoad – 100 Tracks Adventure Mureș

Desfășurată sub egida Federației Internaționale a Automobilului, competiția 100 Tracks Adventure Mureș se constituie ca o etapă în Campionatul 100 Tracks. Acest campionat aduce evenimentele 4×4 la un nou nivel, unul inovativ, mai modern și spectaculos. Organizatorii propun organizarea etapei din județul Mureș în perioada 17-30 iulie, pe 3 clase de concurs – Trip, Soft și Hard- și un concurs separat de regularitate pentru fiecare clasă în parte. Aceste competiții se adresează tuturor iubitorilor de sporturi extreme cu mașini 4×4, amatori sau profesioniști. Toți participanții la aceste clase de concurs vor participa la activități sportive, de recreere și turism în județul Mureș, dar și la acțiuni de împădurire. Evenimentul va aduce în județul Mureș peste 300 de participanți din țară și aproximativ 50 de sportivi din alte țări ale Uniunii Europene. Evenimentul beneficiază de o promovare importantă în mass media națională, prin știri în “prime-time”, peste 30 de spoturi publicitare și transmiterea live a competiției din județul Mureș pe platforma online locală a Discovery Channel.

Organizator: Asociația Clubul Sportiv Extreme Sports Events

Locație: Târgu-Mureș, Ibănești

Data: 17-30 iulie 2016

Finala Campionatului de Atelaje

Competiția va avea loc în Târgu-Mureş, la Hipodrom, și va avea în desfăşurare probe de concurs precum: examen medical, obstacole, maraton, dresaj, precum şi o gală de premiere. Organizarea Finalei Campionatului Naţional de Atelaje se face cu participarea echipelor judeţelor reprezentative pentru sportul hipic de atelaje din România, şi presupune găzduirea a cel puţin 100 de persoane – arbitri, sportivi, personal de întreţinere şi cai pentru concurs. Organizatorii vor asigura mediul corespunzător pentru desfăşurarea acţiunilor pe parcursul a patru zile consecutive (masa şi cazarea celor implicaţi, asigurarea amplasamentelor corespunzătoare pentru cai şi trăsuri, amenajarea terenului de concurs, asigurarea publicităţii, premierea câştigătorilor etc.

Organizator: Asociația de dezvoltare Sântioana de Mureș

Locație: Hipodromul Târgu-Mureș

Data: 7-11 septembrie 2016

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE