Finanțare nerambursabilă pentru sănătate Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 332 Vizualizări

Finanțare nerambursabilă pentru sănătate

DCF 1.0

La nivelul Uniunii Europene, pentru perioada de alocare bugetară 2014-2020, finanțarea domeniului sănătății este o prioritate. Sănătatea este esențială pentru dezvoltarea societății, finanțările europene confirmând acest aspect. Astfel, dacă pentru alocările pentru infrastructura de sănătate, raportat la valoarea totală a fondurilor disponibile pentru România în perioada 2007-2013 au fost de 0,8% (aproximativ 148 de milioane de euro), acestea cresc în perioada 2014-2020 la 1,4% (aproximativ 319 de milioane de euro). România este pe locul 2 în Europa din punct de vedere al sumelor alocate până în 2020 din acest tip de finanțări, fiind 806 milioane de euro disponibili (pe lângă infrastructură finanțându-se și domeniul e-sănătate – 30 milioane, respectiv accesul la sănătate și servicii sociale – 457 milioane de euro).

În acest context, primul program, din noua perioadă de alocare 2014-2020, care finanțează sănătatea a fost lansat în cursul anului 2015, Programul Operațional Competitivitate, în cadrul primului apel consultanții Certfond fiind implicați în elaborarea cu succes a unui proiect de finanțare pentru SC Actamedica SRL din Târgu-Mureș. Proiectul elaborat de echipa comună de specialiști Actamedica – consultanți Certfond cu o valoare de aproximativ 20,8 milioane de lei s-a clasat în urma evaluărilor pe locul 8 la nivel național, contractul de finanțare urmând a fi semnat în perioada imediat următoare.

Proiectul constă în crearea și dezvoltarea rețelei naționale de cercetare-dezvoltare-inovare în imagistică hibridă (de fuziune) și telemedicină avansată în gastroenterologie și cardiologie. În acest scop, vor fi create două centre regionale (pentru jumătatea de Nord și cea de Sud a țării) de cercetare în imagistică hibridă și telemedicină avansată ca suport diagnostic și secondopinion pentru o rețea națională de centre secundare de telemedicină.

O altă variantă de finanțare la dispoziția sectorului medical se va lansa în curând, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, beneficiarii fiind microîntreprinderile cu activitate în mediul urban. Acestea pot beneficia de o finanțare nerambursabilă de până la 200.000 de euro. În clipa de față consultanții Certfond lucrează la pregătirea unui proiect în domeniul producției de dispozitive, aparate și instrumente medicale și stomatologice.

Nici investițiile în medicină în mediul rural nu sunt neglijate în această perioadă, urmând a fi lansate în cursul lunilor care urmează finanțări de până la 200.000 de euro prin mai multe submăsuri ale Programului Național de Dezvoltare Rurală.

De-a lungul anilor, consultanții CertFond au elaborat peste 150 de proiecte pentru beneficiari publici și privați. Doar în domeniul sănătății, am fost și suntem implicați în proiecte a căror valoare depășește 72 de milioane de lei.

Pentru evaluări gratuite de eligibilitate ne găsiți la 0745-217.054 – Adrian Mihuț, project manager, pe www.certfond.ro sau pe Facebook – Certfond.

Ing. ec. Adrian MIHUŢ

Project manager, Certfond

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE