„Instituții și oameni Pro Patria, Pro Democraţie!” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 152 Vizualizări

„Instituții și oameni Pro Patria, Pro Democraţie!”

111Senatorul social-democrat Alexandru Petru Frătean a lecturat miercuri, 6 aprilie, declaraţia politică „Instituţii şi oameni Pro Patria, Pro Democraţie!”, prilej cu care a reamintit rolul important pe care îl au structurile Ministerului Afacerilor Interne în asigurarea siguranţei cetăţenilor.

Climat de siguranţă şi linişte

Totodată, Alexandru Petru Frătean a subliniat profesionalismul demonstrat de structurile Ministerului Afacerilor Interne în privinţa preîntâmpinării unor evenimente neplăcute cauzate de fenomenul migraţiei. „Am aniversat în această perioadă evenimente, instituții și oameni cu un rol deosebit de important în garantarea stabilității interne, a democrației şi a statului de drept: Ziua Poliţiei Române pe 25 martie, Ziua Jandarmeriei Române pe 3 aprilie și 12 ani de când România este membru NATO, eveniment aniversat pe 29 martie, sub coordonarea Ministerului Apărării.

Aceste aniversări sunt un bun prilej de a ne reaminti locul și rolul structurilor Ministerului Afacerilor Interne – Poliția Română și Jandarmeria Română și ale Ministerului Apărării în cadrul sistemului naţional, european și euroatlantic de ordine, legalitate și siguranță publică. În această perioadă, în care suntem martorii provocărilor generate de fenomenul migrației, de tendințele de radicalizare și de accentuare a riscului terorist, rolul acestor instituții este cu atât mai important. Cu responsabilitate și profesionalism, își fac datoria și își îndeplinesc menirea de a asigura climatul de siguranţă și linişte în care libertatea, dreptatea şi solidaritatea se pot manifesta ca valori fundamentale ale democrației”, a menţionat senatorul PSD de Mureş.

Piloni ai stării de ordine generală

Cu ocazia aceleiaşi declaraţii politice, Alexandru Petru Frătean a subliniat două deziderate considerate piloni ai funcționării statului de drept: siguranţa cetăţenilor şi consolidarea încrederii în instituţii. „Poliția, Jandarmeria și Armata sunt trei dintre pilonii pe care s-a construit România și care, în continuare, contribuie la asigurarea stării de ordine generală fără de care o țară nu poate exista și nu poate progresa. Aceste instituții de tradiție s-au modernizat odată cu statul român și au răspuns  prin profesionalism, echidistanţă, performanţă şi credibilitate nevoilor de ordine și legalitate, de protecţie a cetățenilor, de garantare a drepturilor fundamentale și a libertăţilor individuale, de protejare și promovare a intereselor naţionale, atât în misiunile interne, cât și în cele din afara frontierei. Apreciez eforturile depuse de oamenii care, purtându-și uniforma cu mândrie, fie ea de polițist, jandarm sau militar, își fac datoria cu maximum de profesionalism şi dăruire. Le adresez mulţumiri pentru devotamentul şi responsabilitatea cu care tratează rigorile meseriei şi le urez tuturor să aibă parte de cât mai multe realizări profesionale şi personale. Ei sunt o forţă credibilă în slujba semenilor și rămân Pro Patria, Pro Democraţie!”, a conchis Alexandru Petru Frătean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE