Își ascut „tigrii” „ghearele” pentru finalul de sezon? BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

Își ascut „tigrii” „ghearele” pentru finalul de sezon?

bc muresÎn ultimul meci din prima fază a play-off-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut miercuri seara pe teren propriu cu 62-75 (18-20, 14-19, 15-19, 15-17) partida cu formația SCM U Craiova. Doljenii aveau asigurat locul 4, în timp ce mureșenii mai puteau ceda locul 5 doar în cazul unei victorii a sibienilor de la CSU Atlassib pe terenul celor de la Steaua CSM Eximbank București. Schimbul de locuri putea fi benefic „tigrilor”, care ar fi avut deplasări la Cluj în faza eliminatorie. Acest lucru nu s-a petrecut și cele două adversare de miercuri urmează să se întâlnească în prima etapă a fazei eliminatorii, cea a „optimilor”. În acest duel, oltenii vor beneficia în cazul în care se ajunge la joc decisiv de avantajul terenului propriu. Astfel, BC Mureș nu va mai avea ca adversară formația U-BT Cluj-Napoca. Totuși, cele două se vor întâlni totuși în acest weekend, mai exact duminică, 10 aprilie, ora 16.00, la Oradea, în semifinalele Cupei României, unde în prima semifinală se vor întâlni Dinamo și orădenii de la CSM.

Eșec posibil „strategic”
Partida cu echipa craioveană a fost abordată oarecum și din această perspectivă. Cu absențe în lot, jucători accidentați, alții nerefăcuți complet, BC Mureș a cedat toate cele patru sferturi, dar în evoluția echipei nu s-a putut vedea dăruirea așteptată, în special pentru public. Mureșenii au pornit bine în joc, cu 6-0 după un minut și jumătate și 8-2 în următorul minut. Au mai condus în a doua jumătate a primului act, ultima dată la 16-14. Craiovenii au trecut la conducere și nu au mai cedat-o până la final. Jurevicus a reușit egalarea la 32 cu două minute și jumătate înaintea pauzei mari, dar mureșenii n-au mai înscris și oaspeții au mai adăugat 7 puncte în cont. Revenirea așteptată de fanii mureșeni nu s-a produs, BC Mureș nereușind în partea a doua a întâlnirii să se apropie la mai puțin de 7 puncte. Oaspeții au reușit în schimb să se desprindă chiar la 16 puncte spre finalul ultimului sfert și soarta paridei era pecetluită. Ultimul coș al partidei a fost o reușită din afara semicercului a lui Martinic, dar în cele 33 de secunde rămase ambele echipe au căzut de acord asupra rezultatului final.

De remarcat, în ambele echipe au evoluat doar câte 10 jucători, doljenii având doar atâția pe bancă, dar toți au punctat, șapte dintre ei reușind aruncări de 3 puncte, față de doar doi ai mureșenilor.

Echipa mureșeană a părut mai degrabă una care pregătește intrarea pe „ultima turnantă” pe cele două fronturi, protejându-și jucătorii cu probleme medicale. În ediția trecută a disputat finalele ambelor competiții și pot spera în cea actuală să aducă în vitrina clubului primul trofeu, ambele tentative fiind ratate în urmă cu un an. După cele șase înfrângeri consecutive, trupa din „junglă” pare una care își „ascute ghearele”. Au ași în mânecă? Rămâne de văzut, dar au rămas datori suporterilor fideli.

Marcatori:

BC Mureș: Martinic 16 puncte (2×3), Jurevicus 13 (3), Lázár 12, Fraseniuc 10, Polyák 6, Gajovic 2, Pustahvar 2, Barro 1, Au mai jucat: Barbási, Scott.

SCM U: Mladen 16, Johnson 11 (1), Hargrove 11 (2), Micic 9 (1), Burlacu 7 (2), B. Popescu 7 (1), Damian 5 (1), Bureau 4, Durasovic 3 (1), Negoițescu 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE