Home / Sanatate / Lotus Life vă doreşte sănătate!

Lotus Life vă doreşte sănătate!

Distribuie

A lotus life“În acest an, Ziua Mondială a Sănătății pune în centrul dezbaterilor o boală care, din păcate, câștigă teren tot mai mult: diabetul zaharat. Această inițiativă este una foarte lăudabilă, pentru că una dintre misiunile noastre, ale specialiștilor în Sănătate, este aceea de a înțelege cât mai bine tendințele și noutățile care apar pe plan mondial, pentru a le putea transfera în practica de zi cu zi. Știm că în 2014, aproximativ 9% din populaţia adultă a Globului – vârste peste 18 ani – suferea de diabet. OMS prognozează că, în 2030, diabetul va fi a şaptea cauză de deces în lume. De mai mulţi ani se tot vorbeşte în termeni de epidemie despre diabet. Totuși, prin măsuri ce ţin de stilul de viaţă, această boală ar putea fi ţinută la distanţă. Experienţa arată că menţinere greutăţii normale a corpului, evitarea sedentarismului prin practicarea zilnică a unui set de exerciţii fizice şi alimentaţia echilibrată pot să reducă riscul de diabet. Noi, echipa de la Centrul de Medicină Integrativă Lotus Life, promovăm foarte mult acest stil de viață sănătos și-l recomandăm tuturor pacienților noștri. Mai mult decât atât, vom derula în curând un proiect pe fonduri europene care va însemna o rețea națională de telemedicină și o bază de date comună a pacienților, a analizelor, a diagnosticelor, a tratamentelor. Va fi un prim pas pentru a descoperi la modul științific câți bolnavi de diabet, de cancer, sau cu infarct, sau cu stenturi, avem statistic în România. Aceste date astăzi nu le avem. Principalul beneficiu al acestui proiect va fi însă posibilitatea oricărui specialist de a accesa acea bază de date, oriunde ar fi în lume. Dacă, să spunem, un pacient dorește opinia unui mare cardiolog de la Viena asupra cazului său, contra-cost, specialistul va putea accesa fișierul și vedea analizele. Este un pas foarte mare înainte, nu știu să mai existe undeva o asemenea rețea și de aceea mă bucur că Lotus Life este partener în acest proiect! Este și un semn care arată că Lotus Life a crescut mult, s-a maturizat și joacă deja într-o ligă superioară pe piața serviciilor medicale private. De altfel, aceasta se vede și după numărul pacienților”, precizează dr. Carmen Nicolau, fondatoarea Lotus Life.

CASETA 1 carmen nicolau

Dieta echilibrată, foarte importantă

„Încurajez un stil de viață sănătos. Prevenția este un factor primordial pentru o viață sănătoasă. Ca atare, recomand să avem o dietă echilibrată alături de o activitate fizică regulată, minimum 30 minute zilnic, și evitarea pe cât posibil a stresului fizic și psihic”, afirmă dr. Angela Varga, medic specialist medicina internă.

CASETA 2 Varga Angela

Cel mai de preț dar al omului

“Sănătatea este cel mai de preț dar al omului. Să o apreciem și să o respectăm cum putem mai bine. Corpul și sufletul nostru au dreptul la tot ce e mai bun. Echipa Lotus vă așteaptă cu sfaturi nutriționale, consultații și tratamente de specialitate și metode de medicină alternative pentru redobândirea/ameliorarea și menținerea stării de sănătate”, transmite dr. Alexandrina Bonț, medic specialist cardiolog în cadrul Lotus Life.

CASETA 3 Alexandrina Bont

Sfaturi de viață, iubire și fericire

Dr. Ana Maria Prișcă, medic specialist pneumolog în cadrul Lotus Life crede că „Omul e un ciudat, deoarece îşi sacrifică sănătatea pentru a face bani, apoi își sacrifică banii pentru a recupera sănătatea; este nerăbdător să vină viitorul așa încât nu trăieşte prezentul, rezultatul fiind că nu trăieşte nici în prezent, nici în viitor; trăieşte ca şi cum niciodată nu o să moară, şi apoi moare fără să trăiasca niciodată, cu adevărat.”

În opinia dr. Prișcă, ar fi bine să acceptăm câteva sfaturi simple și pline de înțelepciune de la Dalai Lama despre bunătate și fericire:

Fii bun de câte ori se poate! Și întotdeauna se poate.

Religia mea este foarte simplă. Religia mea este bunătatea.

Semeni o faptă, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un caracter; semeni un caracter, culegi un destin.

Fericirea nu este ceva gata făcut, ea vine din propriile tale acțiuni.

Trăiește o viață onorabilă. Atunci când îmbătrânești și te gândești în urmă vei putea să te bucuri a doua oară”.

CASETA 4 Ana Maria Prisca

Educația ne poate salva sănătatea

„Avem nevoie de mâncare sănătoasă, de sănatate din plin şi de iubire. Realizând care sunt carențele nutriţionale în rândul oamenilor, am dezvoltat un concept, prin care eu personal și Lotus Life ne propunem conturarea unei educaţii asupra valenţelor alimentaţiei în sănătatea fizică, emoţională şi intelectuală. Ceea ce mâncăm ne influenţează în mod direct starea noastră de sănătate, dispoziţia, energia, predispoziţia către anumite simptome sau afecţiuni, precum şi capacitatea de concentrare, învăţare, somnul, capacitatea de vindecare. Poftă bună la sanatate!”, spune Mădălina Todea, nutriționist-dietetician în cadrul Lotus Life.

CASETA 5 Todea Madalina

 

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.