Festivaluri muzicale, susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judetean Mures
  • admin
  • 0 comentarii
  • 174 Vizualizări

Festivaluri muzicale, susţinute de Consiliul Judeţean

111Consiliul Judeţean Mureş va participa, în decursul anului 2016, la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean. În acest sens, consilierii judeţeni au aprobat, recent, un program de cooperare cu organizatorii respectivelor acţiuni de interes public judeţean.

Parteneriat cu societatea civilă

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, în ultimii ani Consiliul Judeţean Mureş a iniţiat şi implementat programe de interes public judeţean, al căror obiectiv general a fost dezvoltarea şi impunerea în conştiinţa publică locală, naţională şi internaţională a vieții culturale și sociale din județul Mureș. „Impactul acestor programe şi reacţiile pozitive de care s-au bucurat în rândul opiniei publice, ne determină să propunem realizarea şi în anul 2016 a unor activităţi de interes public judeţean în domeniul cultural şi social, care urmează să se deruleze pe durata întregului an. Obiectivul general al acestor acţiuni constă în afirmarea judeţului Mureş în spaţiul social şi cultural al României, având ca obiective specifice: creşterea calităţii serviciilor publice în domeniul cultural şi social, popularizarea la nivel naţional şi internaţional a patrimoniului cultural şi arhitectural local, atragerea publicului către instituţiile de cultură şi sociale subordonate Consiliului Judeţean Mureş”, a menţionat Ciprian Dobre.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a subliniat că activităţile aferente acțiunilor realizate în parteneriat sunt grefate pe posibilitatea conferită de lege autorităţilor publice locale de a coopera sau de a se asocia cu persoane juridice române ori străine, inclusiv cu parteneri din societatea civilă, în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni de interes public judeţean. “Prin toate aceste acţiuni, se urmăreşte stimularea accesului la cultură al publicului larg, conştientizarea rolului pe care participarea la actul cultural îl joacă în educaţia şi dezvoltarea personală individuală, promovarea unor servicii publice de calitate şi nu în ultimul rând, atragerea unui număr cât mai mare de turişti, ceea ce va contribui la creşterea notorietăţii şi a prestigiului judeţului Mureş”, a precizat Ciprian Dobre.

Memorialul Ramona Fabian – Festival-concurs interjudețean de muzică populară ”Sacfiuț”

Aflat la ediția a III-a, evenimentul propus pentru perioada 24-26 iunie 2016, aduce în spațiul public tineri interpreți de muzică populară în cadrul unui concurs completat cu recitaluri ale unor interpreți recunoscuți din acest domeniu. Din perspectiva interesului public județean, festivalul oferă tinerilor interpreți de muzică populară șansa de exprimare artistică în datele unui eveniment singular organizat în această zonă a țării. Tineri valoroși pot, prin participarea la acest eveniment, să se afirme din punct de vedere artistic în fața unor profesioniști recunoscuți ai domeniului lor de activitate, precum și în fața publicului larg beneficiind de vizibilitatea festivalului-concurs oferită de difuzarea acestuia pe posturi locale și naționale de televiziune. Festivalul are șansa de a deveni în următorii ani un punct important de reper printre evenimentele de gen, organizate la nivel național.

Organizator: Asociația Culturală ”Floare Rară”

Locație: Palatul Culturii Târgu-Mureș

Data: 24-26 iunie 2016

Festivalul Cântecului Popular Patriotic “La Oarba și la Iernut”

Scopul proiectului inițiat de Asociația Culturală “Pe Mureș și pe Târnavă” și aflat la ediția a VI-a, programat pentru perioada 14-15 august 2016, este de a conserva, valorifica și promova patrimoniul cultural și istoric imaterial românesc, prin perpetuarea cântecului popular dedicat eroilor neamului și educarea tinerilor, în scopul păstrării în memoria colectivă a momentelor cruciale din istoria României. Relevanța evenimentului, din punctul de vedere al interesului public județean, poate fi definită prin faptul că tematica festivalului aduce în actualitate cântecele vechi, dedicate eroismului ostașilor români, interzise vreme de peste 45 de ani și aflate într-un con de umbră în ultimii 26 de ani. Aceste piese rare ale folclorului românesc constituie valori culturale naționale, promovate într-o activitate culturală de interes național, al cărei public țintă îl reprezintă potențiali spectatori ai festivalului din toate categoriile de vârstă și status social. Organizarea acestui eveniment la Oarba de Mureș, locul în care s-a purtat cea mai sângeroasă bătălie de eliberare a Ardealului, va evidenția, în opinia publică națională, importanța acestui reper geografic în istoria României, aducând în atenția publicului semnificația momentului istoric din 1944. Ansamblului monumental de la Oarba de Mureș i se va crea astfel oportunitatea de a atrage turiști din toate zonele țării, interesați de rememorarea “pe viu” a actului istoric din septembrie 1944.

Organizator: Asociația Culturală “Pe Mureș și pe Târnavă”

Locație: Oarba de Mureș

Data: 14-15 august 2016

Festivalul Internațional de Chitară Clasică „Harmonia Cordis”

Această tradiție culturală estivală organizată la Târgu-Mureș este cel mai important eveniment de chitară clasică din estul Europei și se află în anul 2016 la cea de-a XI-a ediție. Organizatorii estimează un număr de aproximativ 1.000 de participanți pe zi, timp de o săptămână. Potențialii spectatori din județul Mureș și din toate zonele țării sunt invitați să urmărească reprezentațiile unor invitați de calibru ai muzicii clasice naționale și internaționale. Impactul evenimentului va fi susținut și de transmisia live a concertelor pe site-ul asociației: www.harmoniacordis.org, ONG care a pus bazele primului radio online de chitară clasică din estul Europei, care popularizează astfel muzica de acest gen, prin intermediul înregistrărilor realizate la edițiile anterioare ale Festivalului.

Organizator: Asociația ”Harmonia Cordis”

Locație: Palatul Culturii Târgu-Mureș

Data: 15-21 august 2016

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE