Nadia Raţă: „Toți profesorii vor recupera restanțele salariale din 2008-2011″ Invatamant
  • admin
  • 5 comentarii
  • 223 Vizualizări

Nadia Raţă: „Toți profesorii vor recupera restanțele salariale din 2008-2011″

nadia rataPreședinte Comisiei pentru Educație Națională, Filiala PNL Mureș, prof. dr. Nadia Raţă, a remis joi, 7 aprilie, un comunicat de presă în care se arată că Partidul Naţional Liberal a susținut și a votat în plenul Parlamentului proiectul de lege care face dreptate cadrelor didactice.

Decizia, aplicabilă tuturor dascălilor

Astfel, se precizează în comunicat, „toți profesorii vor beneficia de aceleași drepturi salariale, chiar și cei care nu au dat statul român în judecată sau cei care au pierdut în instanță recâștigarea drepturilor salariale”.

În cadrul aceluiaşi document, prof. dr. Nadia Raţă a susţinut că în ultimii ani, la nivel național și la nivelul județului Mureș, numărul cadrelor didactice a scăzut semnificativ, iar lipsa unei motivații de natură salarială a constituit adeseori baza deciziilor de a părăsi locurile de muncă din sistemul de învățământ. „Măsura cea mai potrivită prin care această situație poate fi ameliorată este eliminarea discriminării din sistem și restituirea drepturilor salariale cuvenite personalului angajat. Acest lucru a devenit posibil prin votul final acordat acestei legi în Camera Deputaților! Partidul Național Liberal a susținut fără echivoc această propunere legislativă, iar cadrele didactice au acum o bază legală, care le oferă siguranța că vor putea beneficia de restanțele salariale în perioada următoare. La nivelul județului Mureș, Comisia de specialitate a Partidului Național Liberal continuă să urmărească aplicarea normativelor specifice învățământului, să semnaleze public abaterile înregistrate și să insiste pentru respectarea întocmai a legislației privitoare la muncă și educație”, a punctat prof. dr. Nadia Raţă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Ilie-Ilie, esti tare ! Macar pentru comentariile astea pasionale merita sa se pastreze articolul asta vizibil, ca altele cu comunicate bune de la doamna Rata s-au sters din top! Mai studiaza istoria contemporana mai mult, mai atent si o sa iti dai seama cine a facut de fapt dezordine prin 2000, cine a incercat s-o repare prin 2007 si 2010 si cine este acum aratat cu degetul dintre partidele astea. Numai ca se vede clar ca esti pesedist si poate chiar nostalgic, asa ca, biata istorie, n-ai cum s-o vezi decat cu ochelari negri. Iar despre politica, afoneala ti se potriveste mult mai bine decat doamnei cu comunicatul. Nu-ti place cand oamenii afla cui ii pasa cu adevarat de ei, de aia te-ai aruncat asa cu noaptea-n cap la comentat !

  • Această Ioana d,Arc a învăţământului mureşean. Femeia e sexy dar învăţământul se face de la catedră…

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE