Protest împotriva „drumului morţii” din Sângeorgiu de Mureş Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 330 Vizualizări

Protest împotriva „drumului morţii” din Sângeorgiu de Mureş

A drum sangeorgiuRevoltaţi de indiferenţa Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) faţă de starea drumului naţional DN 15 (tronsonul aflat în Sângeorgiu de Mureş), mai mulţi şoferi din această localitate vor participa la un protest luni 11 aprilie, de la ora 17.00, când şoferii vor parcurge cu maşinile proprii şi cu respectarea vitezei legale, traseul periculos al acestui drum pornind din apropierea sensului giratoriu de la Băile Sărate şi parcurgând distanţa de 2,4 kilometri, pe care se află parapetele despărţitor, spre Târgu-Mureş, realizând trei întoarceri pe acest traseu.

Nemulţumirea sângeorzenilor persistă încă din anul 2014, când CNADNR a „modernizat” DN 15, iar pe o porţiune de 2,4 kilometri, aflată în interiorul comunei Sângeorgiu de Mureş a amplasat în mijlocul drumului un parapete de despărţire din beton. „De atunci, viteza de circulaţie a autovehiculelor prin comuna Sângeorgiu de Mureş a crescut extrem de mult, parapetele generând efectul de auostradă. Doar într-un an de zile s-au înregistrat 86 de accidente sau tamponări, de şase ori mai mult decât înainte de a fi amplasat parapetele. Aceste accidente s-au soldat cu morţi şi răniţi, cu distrugeri de maşini şi de case sau garduri din apropierea drumului naţional. Situaţia a fost agravată şi de montarea necorespunzătoare a capacelor de canalizare, care doar după câteva zile după terminarea lucrărilor de modernizare au început să se mişte, să crape şi chiar să „zboară” din drum, generând numeroase accidente!”, a precizat Sofalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş.

B drum sangeorgiu

Lucrul cel mai grav, şi care a determinat localnicii să iasă în stradă, este faptul că în ciuda numeroselor petiţii şi sesizări trimise de la toate autorităţile locale şi judeţene la adresa CNADNR, aceasta nu a luat nicio măsură pentru a stopa numărul mare de accidente de pe acest sector de drum!

Şi în prezent sunt amplasate balize de semnalizare în 28 de poziţii unde lipsesc sau sunt crăpate capacele de canalizare, pe sectorul de drum cu parapete de 2,4 kilometri lungime, iar autovehiculele fac slalom de peste şase luni de zile între aceste semnalizatoare. Manifestanţii solicită aşadar: înlocuirea capacelor de canalizare cu cele care rezistă traficului de pe un drum naţional, desfiinţarea parapetului de separare şi semaforizarea trecerilor de pietoni, majoritatea accidentelor având loc la sau în apropierea trecerilor de pietoni”, a subliniat primarul comunei Sângeorgiu de Mureş.

Petiţia adresată către administratorul drumului, CNADNR, a fost semnată până în prezent de aproape 4.000 de locuitori ai comunei Sângeorgiu de Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE