Home / Sighișoara / Câţi turişti au fost, în 2015, în Cetatea Sighişoara

Câţi turişti au fost, în 2015, în Cetatea Sighişoara

Distribuie

111În decursul anului 2015, Cetatea Medievală Sighişoara a fost vizitată de aproximativ 200.000 de turişti, număr estimat de autorităţile locale pe baza biletelor vândute de Muzeul de Istorie, instituţie care funcţionează în incinta Cetăţii Medievale.

Vizitatori de pe toate meridianele

Datele statistice au fost făcute public oficial în şedinţa de joi, 31 martie, a Consiliului Local Sighişoara, eveniment la care viceprimarul Ionel Gavrilă a prezentat un raport despre starea economică, socială şi de mediu a municipiului Sighişoara în anul 2015. „Numărul turiştilor care au vizitat municipiul Sighişoara este greu de cuantificat, o estimare a acestuia poate fi făcută având ca referinţă biletele vândute la Muzeul de Istorie. Astfel, în anul 2015 Muzeul de Istorie a avut 150.000 de vizitatori, dintre care 94.500 la Turnul cu Ceas, 11.400 la Colecţia de Arme, 8.000 la Camera de Tortură. În anul 2015, 4.000 de persoane au avut acces gratuit în Muzeul de Istorie. Având în vedere faptul că numeroşi turişti vizitează Cetatea Medievală în afara programului Muzeului de Istorie, restrâns în ultimii ani din cauza restructurării personalului şi imposibilitatea plăţii orelor suplimentare, cifra reală a vizitatorilor este mult mai mare, situându-se în jurul cifrei de 200.000. O analiză a grupurilor de turişti din punctul de vedere al ţării de origine arată o proporţie semnificativă de spanioli, japonezi, germani, italieni, americani, englezi, francezi şi maghiari”, a precizat Ionel Gavrilă.

112

Centru de Informare şi Promovare Turistică

Potrivit viceprimarului municipiului Sighişoara, toate atributele recunoscute, destinaţie turistică de referinţă, centru cultural european, parte a patrimoniului mondial UNESCO, deţinător de premii internaţionale, au făcut ca Sighişoara să fie selectată într-un proiect european de realizare a unei reţele de centre naţionale de informare şi promovare turistică, care se doreşte a fi un cadru integrat de promovare a patrimoniului naţional, prin zece destinaţii cheie. Astfel, proiectul de 1,8 milioane lei a avut punctul culminant în decembrie 2014, când a avut loc inaugurarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Sighişoara. „Obiectivul general al Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică este promovarea Sighişoarei ca valoare istorică, arhitectonică şi culturală, pe plan naţional şi internaţional în scopul creşterii atractivităţii sale ca destinaţie turistică şi a creşterii numărului de turişti”, a punctat Ionel Gavrilă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

1 comentariu

  1. Ar fi fost interesant ca musiu Gavrila sa spuna cati bani merg in bugetul local din cheltuielile celor 200.000 de turisti. Daca s-au rupt atatea bilete la Muzeul de Istorie, din turismul de tranzit (ca alte tipuri si forme sunt cvasinexistente), inmultit cu 10 lei per bilet, inseamna foarte multi bani din care s-ar fi putut face investitii vizibile, insa cetatea sta sa se pravaleasca sub povara incompetentei acestor papagali vorbitori. Cat despre centrul national de informare turistica, el este degeaba. Anul acesta s-au alocat in buget 140.000 de lei pentru turism, in conditiile in care centrul are un singur angajat. Ca sa nu mai vorbim despre cum a fost el modernizat cu termopane la baza Turnului cu Ceas, despre proiectul initial care n-a fost respectat, despre receptia facuta de mantuiala si despre banii europeni cheltuiti anapoda, situatie ce a generat unele controale din partea autoritatilor centrale. Dar cu cine sa vorbesti despre turism? Cu un neica nimeni, venit din Bihor, si ajuns peste noapte, prin combinatii politice, primar interimar si fiu al satului cu acte in regula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.