Ce sfaturi au primit tinerii de la artista Gențiana Ganea Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 243 Vizualizări

Ce sfaturi au primit tinerii de la artista Gențiana Ganea

DSC_9268

Invitata specială, artista Gențiana Ganea  a deschis luni, 11 aprilie, seria Conferințelor practice BookLand Evolution, cel mai amplu proiect cultural dedicat tinerilor din România, eveniment ce se desfășoară în perioada 11-15 aprilie în intervalul orar 15:00 – 17:00, la Palatul Culturii – Sala Mică. Având nenumărate concerte la activ, cluburi, petreceri private, evenimente de firmă și petreceri matrimoniale, artista a vorbit elevilor prezenți, majoritatea de la Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu Mureș, axându-se pe importanța și avantajele de a citi o ”carte”, cuvântul-cheie ce a structurat alocuțiunea sa. Spre finalul prezentării, prezent în sală, un student pe nume Vlad, a  urcat pe scenă alături de invitată pentru a-i întări spusele și pentru a sfătui ”bobocii” de liceu să-și urmeze visul, să-și dezvolte talentul. ” Eu sunt la a doua facultate și abia acum fac ceea ce-mi place, engleza-franceza. La prima facultate nu mi-a plăcut deloc, dar am mers acolo pentru că acolo erau cei mai buni prieteni ai mei”.

Dezvoltarea personală

Absolvind Liceul Pedagogic ” Mihai Eminescu” cu media de bacalaureat 10, Gențiana Ganea a învățat să cânte la chitară pe băncile liceului, dar recunoaște că totdeauna a avut o pasiune pentru citit și s-a bucurat de avantajele lecturii îmbogățindu-și limbajul, imaginația și creativitatea. Când citești mult, știi mai multe și ai despre ce vorbi și, așa, se îmbogățesc și relațiile sociale. ”Cartea o poți răsfoi oricând, fără să ai acces la internet, o poți lua cu tine oriunde, poți învăța cuvinte noi și ajunge la experiențele scriitorilor, este cel mai bun mod de cunoaștere personală, înveți cum să relaționezi și cum să-ți schimbi în bine modul tău de comportament față de alte persoane. La ora actuală, cel mai mult îmi plac cărțile de dezvoltare personală” ne spune artista. O lungă perioadă de timp, nu a crezut că va putea câștiga din muzică într-atât încât să-și asigure existența, motiv pentru care a urmat facultatea de drept. Mai apoi, din hobby, și-a făcut o adevărată carieră muzicală, prin care a reușit să devină cunoscută și iubită pe plan local și național.

Cărțile lasă mai mult loc pentru imaginație decât filmele sau internetul, iar cu fiecare carte citită ne mărim orizonturile și imaginația. Fiecare din noi își trăiește doar propria viață, dar, prin lectură, poți să ai acces și la experiențele altor  vieți. Există cărți de dezvoltare personală, care ne influențează definitiv modul de a gândi, de a trăi și întreaga noastră dezvoltare ulterioară, iar genul acesta de cărți ocupă loc de cinste în biblioteca artistei și vor rămâne mereu acolo, după cum ne povesștește chiar ea.

Să nu-ți lași visele să moară

Totodată, Gențiana a sfătuit elevii prezenți să nu renunțe niciodată la pasiunile lor, oricât de greu li s-ar părea și oricâte piedici ar întâmpina în drumul lor. Nu este drept să-ți lași visele să moară. ”Trebuie doar să crezi în lucrurile bune, să fii pozitiv și să gândești pozitiv, și lucrurile bune vin de la sine” le-a spus artista.

Sâmbătă, 16 aprilie, orele 19.00, Gențiana își lansează la Promenada Mall Târgu Mureș, primul ei album intitulat ‘’O zi perfectă”, Casa de Producţii Libris, un show live și plin de dinamism în care se vor auzi multe dintre compozițiile incluse pe album.

Gențiana s-a făcut remarcată nu numai ca interpretă ci și în planul compoziției muzicale, atât pe partea melodică, cât și ca textieră. O piesă foarte apreciată și accesată pe internet este piesa cu mesaj de dragoste, AL MEU, realizată in colaborare cu Daniel Antonescu, pe numele lui de artist N-Tone, piesa care are și un videoclip deosebit realizat tot de acesta…

Piesele din repertoriul propriu al Gențianei se găsesc pe canalul ei oficial youtube, una dintre acestea fiind piesa Vis. Trupa GENȚIANA & THE BAND s-a format din dragostea pentru muzică live de calitate și din dorința de a oferi o atmosferă de neuitat evenimentelor voastre. Sonorizarea profesională și echipamentul audio de înaltă calitate folosit, asigură sunetul echilibrat și unic al trupei. Trupa abordează o varietate de hituri muzicale pop-rock din repertoriul internațional, precum și din cel românesc, așa cum veți descoperi din consultarea repertoriului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE