Home / Administratie / Director nou la Arhivele Naţionale Mureş

Director nou la Arhivele Naţionale Mureş

Distribuie

111Începând cu data de 5 aprilie, funcţia de director al Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Mureş rămasă vacantă prin pensionarea fostului şef al instituţiei, Liviu Boar, este ocupată de Ramona Păcurar, arhivist cu peste două decenii de experienţă.

Punte de legătură cu primăriile

Proaspătul director al Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Mureş a participat vineri, 8 aprilie, la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Secretarilor Unităţilor Administrativ Teritoriale din judeţul Mureş, găzduită de Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş, şi s-a adresat secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale ale judeţului Mureş. „Lucrez de 20 de ani la Arhivele Naţionale, am fost timp de zece ani, până mai ieri, secretarul Comisiei de Selecţionare din cadrul Arhivelor Naţionale şi poate cu ocazia aceasta aţi avut şansa ca măcar numele să îl recunoaşteţi pe adresele de răspuns de la noi”, a afirmat Ramona Păcurar. „După cum bine ştiţi, în septembrie 2015 am avut Corpul de Control al Primului Ministru şi cu ocaza aceasta ni s-au trasat nişte obiective. Cei de la Corpul de Control au fost mulţumiţi de activitatea pe care am desfăşurat-o în relaţiile cu unităţile administrativ-teritoriale şi controlul pe care l-am desfăşurat la dumneavoastră, numai că sunt câteva aspecte pe care încercăm cu această ocazie să vi le aducem la cunoştinţă şi să creem o punte de legătură şi atunci când aveţi nevoie de ajutorul nostru, oricând puteţi să apelaţi la noi”, a completat directorul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Mureş.

Avizarea arhivarilor, printre priorităţi

Unul din obiectivele prioritare ale noului şef al Arhivelor Statului din judeţul Mureş este avizarea persoanelor cu atribuţii de arhivă care îşi desfăşoară activitatea în unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului Mureş. „Am trimis către dumneavoastră, ca sarcină proactivă din partea Corpului de Control, o adresă, cu ajutorul colegilor de la Consiliul Judeţean, prin care v-am solicitat să trimiteţi o cerere pentru avizarea persoanei desemnată cu atribuţii de arhivă. Revin asupra acestei cereri, unii dintre dumneavoastră au trimis şi au şi primit avizul. Pentru cei care nu au primit şi nu mai ţin minte datele solicitate, este vorba despre o adresă de înaintare care să fie însoţită de o copie după decizia de numire a persoanei, o copie după fişa postului şi dacă persoana respectivă a urmat un curs de arhivar, o copie după atestat. În cazul în care nu are atestat, procedura noastră spune că dumneavoastră trimiteţi doar fişa postului şi dispoziţia de numire, noi urmând să vă trimitem înapoi o adresă în care să vă anunţăm că vom face deplasare la sediul instituţiei dumneavoastră şi vom verifica dacă persoana respectivă are cunoştinţe de specialitate, în sensul în care ştie să folosească nomenclatorul, să caute un dosar pe baza registrelor. Având în vedere că suntem din ce în ce mai puţini, cel mai probabil persoana respectivă va fi invitată la Arhivele Naţionale, unde o vom testa şi vom avea o discuţie. În cazul acesta, avizarea se va face pe o perioadă de 12 luni, urmând ca în acest interval persoana respectivă să urmeze un curs de arhivar. Dacă nu, se retrage avizul şi va trebui reluată procedura”, a subliniat Ramona Păcurar.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.