Home / Sport / Jucătoarea de tenis de masă Ungvári Evelyn, pregătiri pentru Europene

Jucătoarea de tenis de masă Ungvári Evelyn, pregătiri pentru Europene

Distribuie

tenis masaTânăra jucătoare de tenis de masă a Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș Ungvári Evelyn a devenit campioană națională la dublu fete în cadrul Campionatelor Naționale pentru juniori III disputate la sfârșitul săptămânii de Clubul  Sportiv  Pristavu Câmpulung Muscel (jucători până la 12 ani). La start s-au aflat 86 de băieți și 64 de fete, care și-au disputat locurile pe podium în probele de simplu, dublu băieți, dublu fete și dublu mixt. Clubul târgumureșean, condus de antrenorii Romeo Lupașcu și Gáspár Cecilia a participat cu 10 sportivi. Evelyn a cucerit titlul de la dublu alături de partenera ei, Ioana Sîngeorzan, legitimată la LPS Bistrița, după ce au învins în finală dublul din Zalău alcătuit din Onicaș și Demeni, pe care le-au învins cu 3-0. În proba de dublu mixt, mureșeanca a obținut o a doua medalie, cea de bronz,  împreună cu buzoianul Bogdan Poteraș, fiind învinși în semifinale de cei care au și câștigat titlul, constănțenii Tomică și Zaharia. În proba de simplu, aceeași Evelyn,  plecând ca a V-a favorită a competiției, a avut un parcurs fără cusur până în semifinală, unde a cedat în fața partenerei de la dublu, Ioana Sângeorzan. Așadar, mureșeanca s-a întors acasă cu un palmares de trei medalii, una de aur și două de bronz. În cazul ei însă rezultatele sunt cu atât mai valoroase, urmând să evolueze și peste un an la aceeași categorie de vârstă, deoarece are doar 11 ani.

 

Speranțe și pentru coechipieri

În proba de simplu a fetelor, colegele de echipă Cezara Boeriu și Adorjáni Csilla au avut și ele rezultate promițătoare la început, reușind calificarea pe tabloul principal. Boeriu a trecut de un tur, dar a fost eliminată de constănțeanca Zaharia, cea care a cucerit ulterior titlul.

Un parcurs bun a reușit și dublul târgumureșean alcătuit din aceleași două sportive, care a ratat intrarea în „optimi” în fața celor care aveau să devină vicecampioane, după un meci foarte tensionat, cedat la limită, 2-3.

În urma acestor rezultate, Ungvári Evelyn devine o candidată serioasă  la ocuparea unui loc în lotul național de minicadete pentru Europenele care se vor disputa în Franța în luna august. Până atunci mai are însă două turnee care au ca scop alcătuirea lotului, unul în mai, al doilea în august. Ceilalți sportivi mureșeni care au făcut parte din lot au avut rezultate modeste, majoritatea fiind debutanți la competiții majore.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.