Reţeaua de apă şi canalizare, prioritatea anului la Petelea Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Reţeaua de apă şi canalizare, prioritatea anului la Petelea

1Priorităţile la nivelul comunei Petelea pentru anul 2016 sunt legate de lucrările la reţeaua de apă şi canalizare din comună,  incluse în cadrul unui proiect în valoare de 1,8 milioane de euro. La acestea se adaugă finalizarea în decursul acestui an a 1,3 kilometriu de asfalt la intrarea în localitatea Habic, precum şi continuarea demersurilor de achiziţionare a şcolii şi căminului cultural din Petelea.

4“În prezent asfaltăm o stradă de 540 de metri în Petelea, lucrare care continuă seria investiţiilor realizate în comună, respectiv asfaltarea celor 1.360 de metri de drum între Beica şi Habic, drum situat pe teritoriul comunei Petelea. De asemenea, anul acesta încheiem canalizarea în localitatea Petelea, partea de centru a satului, cu staţie de pompare la Reghin şi adopţiune pe zona de centru şi alte două străduţe.  Am depus în acest an un proiect pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare pentru Petelea şi  Habic. Proiectul privind extinderea reţelei de apă şi canalizare la nivelul comunei este pe Măsura 7.2, pe fonduri europene, valorea lui fiind de 1,8 milioane de euro. Proiectul a fost depus, a fost vizita de lucru în teren, şi în următoarele săptămâni vom afla rezultatul”, ne-a declarat Pădurean Sorin Pompei, primarul comunei Petelea.

Şcoala şi căminul, prorităţi pentru primăria Petelea

2Altă preocupare a conducerii primăriei Petelea o repretintă cea educaţională, prin achiziţia şcolii şi căminului din Petelea, respectiv demararea activităţilor în cadrul Centrului Educaţional din comună. „Dorim să cumpărăm şcoala şi căminul din Petelea de la Biserica Evanghelică. Suntem în negocieri, am oferit o sumă la care,  dânşii au spus că trebuie să mai pulsăm ceva, la fel şi în cazul căminului. Avem bani alocaţi pentru şcoală şi cămin, dar numai la următoarea rectificare vom putea aloca nişte bani să putem cumpăra cele două imobile. Astfel vom putea investi fonduri în renovarea lor, deoarece sunt clădiri vechi care necesită lucrări de reabilitare. În ce priveşte  Centrul Educaţional Petelea, acesta  funcţionează de opt luni de zile. Avem încă un termen de o lună de zile până la 1 mai după care Bucureştiul ne-a mai alocat nişte bani să mergem cu acest centru încă şase luni, cu obligaţia să dublăm numărul de copii, de la 75 la 150 de copii în cadrul acestui centru. În urmă cu o săptămână copii au fost la Sovata, au vizitat salina de la Praid.  Avem de asemenea incluse alte două excursii, la care se adaugă  una la Alba Iulia de Ziua Naţională a României. Graţie acestui centru se poate observa un progres la copii de etmie romă, sunt mai cizelaţi, mai educaţi. De asemenea au posibilitatea să mai iasă în lume, lucru de care nu au avut parte până acum, aspect ce contribuie la educarea lor”, a spus primarul comunei Petelea.

3

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE