Home / Social / Tinerii de până în 25 de ani vor fi scutiţi de impozit pe salariu

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Tinerii de până în 25 de ani vor fi scutiţi de impozit pe salariu

561b65c58188eTinerii in varsta de pana la 25 de ani vor fi scutiti 3 ani de la plata impozitului pe salariu, dupa modelul aplicat in prezent doar pentru angajatii firmelor din IT, facilitate care ii va ajuta si pe angajatori, scutiti astfel de la acoperirea costului cu impozitul angajatului. Un proiect in acest sens a fost redactat in Parlament, cu argumentul ca tinerii vor fi ajutati astfel sa se angajeze mai usor si pentru bani mai multi si nu vor mai pleca din tara.

Pentru ca facilitatea sa fie aplicata, este nevoie de acordul ambelor Camere ale Parlamentului si de un decret de promulgare al presedintelui Klaus Iohannis. Proiectul modifica actualul text al Codului Fiscal, introducand in categoria veniturilor neimpozabile pe cele din salarii si asimilate salariilor realizate in primii 3 ani de munca de catre tinerii cu varsta mai mica de 25 de ani. Modificarea este explicata prin faptul ca somajul in randul tinerilor din Romania sub 25 de ani este peste media europeana, mai exact de 24% fata de 22,2%, angajarea in regim part-time fiind solutia optima pentru multi dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15-25 de ani, dar descurajata de fiscalitatea ridicata. „In momentul de fata, exista un precedent al scutirii implicite de impozit pe venit a unei categorii de tineri, in cazul persoanelor care lucreaza in domeniul IT, categorie care inglobeaza cu preponderenta persoane tinere. Mentinerea acestei scutiri a avut un efect pozitiv de-a lungul timpului, determinand tinerii profesionisti din domeniu sa nu dea curs altor posibilitati de munca mai ofertante, dar din afara tarii. Asemenea tinerilor care lucreaza in domeniul IT, in fiecare domeniu exista tineri cu potential de performanta pentru care scutirea de la plata impozitului pe venitul rezultat din castigurile salariale poate fi un imbold puternic de a performa in Romania, nu in afara granitelor”,este scris in document.

Facilitatea ii va stimula si pe angajatori sa apeleze la tineri, deoarece nu vor mai fi obligati sa acopere cheltuielile pentru impozitul angajatului, mai este apreciat in proiect.

Sursa: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Șofer băut oprit de polițiști

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a transmis joi, 17 septembrie, prin intermediul unui buletin de …