Home / Sanatate / Trei boli care pot fi prevenite prin vaccinare

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Trei boli care pot fi prevenite prin vaccinare

vaccinuriSpecialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș transmit, pe site-ul propriu, recomandări cu privire la importanța vaccinării copiilor ca act de prevenție în apariția rujeolei, rubeolei și a oreionului. La primele simptome, părinţii trebuie să se prezinte de urgență la medic.

Specialiștii transmit că rujeola se caracterizează prin febră, tuse, secreții nazale, oculare şi erupţie cutanată. „Vaccinarea este cel mai important act de prevenţie în apariţia principalelor boli transmisibile şi recomandăm tuturor părinţilor să se prezinte la medicul de familie pentru vaccinarea copiilor pentru a asigura păstrarea stării de sănătate a acestora. Rujeola este o boală infecțioasă caracterizată prin febră mare, tuse, secreții nazale, oculare şi erupţie cutanată. La primele simptome, părinţii să se prezinte de urgență la medic cu copilul pentru izolarea acestuia, prescrierea tratamentului adecvat bolii şi prevenirea complicațiilor acesteia, printre care diareea, otita medie, penumonia, encefalita şi decesul”, au transmis specialiștii DSP Mureș.

Simptomele rubeolei și ale oreionului
Simptomele oreionului includ durerea în gât sau urechi, pierderea poftei de mâncare, febră moderată și tumefierea glandelor parotide. Rubeola este o boală infecţioasă acută eruptivă, în general benignă când este contractată după naştere. „Oreionul (parotidita epidemică) este o boală infecţioasă acută, contagioasă, produsă de un virus care determină inflamarea glandelor salivare, cea mai frecventă localizare este la nivelul parotidelor. Simptomele includ durerea în gât sau urechi, pierderea poftei de mâncare, febră moderată, tumefierea glandelor parotide. Una din complicațiile majore ale oreionului este afectarea glandelor sexuale ale băieților, complicații ale pancreasului şi ale sistemului nervos (meningita). Rubeola este o boală infecţioasă acută eruptivă, în general benignă când este contractată după naştere. Dacă boala survine în primul trimestru de sarcină, infecția fetală determină malformații congenitale ale fătului sau avort spontan. Singura modalitate de prevenire a celor trei boli, rujeola, oreionul şi rubeola este vaccinarea cu vaccinul rujeolic, oreionic şi rubeolic”, au mai spus aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Încă un deces pus pe seama COVID-19!

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat luni, 29 iunie, un …