146 de voluntari, în echipa “Marisiensis” 2016 Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 222 Vizualizări

146 de voluntari, în echipa “Marisiensis” 2016

daliaCoordonatoarea Departamentului de resurse umane din cadrul congresului “Marisiensis”, organizat de Liga Studenţilor din Târgu-Mureş, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, în perioada 30 martie – 3 aprilie 2016, a acordat un interviu publicaţiei noastre, prilej cu care a realizat un scurt bilanţ al evenimentului.

Reporter: Ce a fost “Marisiensis”?

Dalia Dreptate: “Marisiensis” este un congres național pentru studenți la medicină, medici și farmaciști, organizat de Liga Studenților din Târgu-Mureș. În perioada 30 martie – 3 aprilie s-a desfășurat cea de a XX-a ediție a acestuia, care a fost un real succes, adunând peste 600 de participanţi, deopotrivă din țară și din afara granițelor ei. Pentru organizatori, acesta înseamnă săptămâni întregi de muncă intensă, care este răsplătită observând reacțiile pozitive ale participanților.

Rep.: Ce activităţi au avut loc?

D.D.: În cele cinci zile în care s-a desfășurat congresul, au avut loc prezentări de lucrări științifice ale studenților, acestea fiind evaluate de comisii specializate și premiate, cele mai bune, la final. De asemenea, se organizează workshop-uri și conferințe pe diverse teme medicale, în urma cărora participanții își însușesc noi cunoștințe și abilități practice din sfera mai multor specialități medicale. În plus, se organizează seri sociale, care vin drept răsplată pentru munca depusă peste zi şi care sunt menite să creeze legături între studenți.

Rep.: Cui i-a fost adresat? Cine a participat?

D.D.: Congresul “Marisiensis” este adresat tuturor studenților la medicină, medicină dentară și farmacie, din țară și din străinătate, și, de asemenea, medicilor și farmaciștilor care doresc să se implice în activități de cercetare științifică, care doresc să ia contact cu noutățile din lumea medicală și care doresc să întâlnească mari personalități ce împărtășesc din vasta lor experiență.

Rep.: Cine s-a ocupat de organizarea Congresului?

D.D.: Principalul organizator al congresului este Liga Studenților din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Comitetul de organizare este format din studenți, voluntari în Liga Studenților, care își dedică timpul liber activităților extracuriculare.

Rep.: Cu ce impresii ai rămas după acest eveniment? Eşti mulţumită de rezultat?

D.D.: În acest an, eu am fost coordonator al Departamentului de resurse umane din cadrul congresului, funcție ce a presupus selecția voluntarilor, delegarea sarcinilor și urmarirea activității lor, pentru bunal desfășurare a evenimentului. Am ales o echipă de 146 de voluntari, care au dedicat multe ore din timpul lor liber, făcând cea de a XX-a ediție a congresului una foarte reușită. Pentru mine a fost o experiență grozavă în urma căreia am învățat cum să muncesc în echipă și cum să coordonez un număr foarte mare de voluntari. De asemenea, am învățat să manageriez situațiile stresante și neprevazute și că orice piedică este de fapt un imbold pentru a continua și pentru a evolua. Sunt foarte mândră de colegii mei care au contribuit la succesul evenimentului și cu care a fost o plăcere să lucrez. Singurul regret pe care îl am post-congres este faptul că nu am reușit să analizez activitățile la care am luat parte din punctul de vedere al unui simplu participant.

A consemnat Ilinca BURDULEA

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE