Home / Social / Anunţ foarte important pentru pescari!

Anunţ foarte important pentru pescari!

111Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş, slt. Anca-Roxana Moţoc, a anunţat marţi, 12 aprilie, că în conformitate cu Ordinul nr. 154 din 2 februarie 2016 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2016, emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, „se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 10 aprilie – 8 iunie, inclusiv”.

În această perioadă, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș își vor intensifica acțiunile de prevenire și combatere a faptelor în domeniul protecției resurselor piscicole și reglementarea pescuitului. „Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sancţionează potrivit dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat slt. Anca-Roxana Moţoc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

A început prohibiția! Unde poate fi practicat pescuitul recreativ

Printr-un comunicat de presă remis de către Compartimentul informare, relații publice și cu publicul al …