Share

Home / Sanatate / Lege care să stabilească clar modalitatea de stabilire a prețurilor medicamentelor

Lege care să stabilească clar modalitatea de stabilire a prețurilor medicamentelor

13000307_825916614207391_6236035554117380620_nPreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, conf. univ. dr. Florin Buicu, a susținut marți, 12 aprilie, în cadrul ediției a treia a conferinței Health Forum, ce a avut loc la București, că în momentul de față, țara noastră nu are o politică publică a medicamentului, fiind necesară o modificare la Legea 95 care să reglementeze metodologia de calcul a prețului la medicamente.
Conf. univ. dr. Florin Buicu a anunțat că la nivelul Comisiei se va asuma o propunere ce va fi depusă ca modificare la Legea 95, Ministerul Sănătății urmând să-și spună punctul de vedere cu privire la această propunere, în condițiile în care Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților a solicitat încă de anul trecut conducerii Ministerului Sănătății o propunere concretă de modificare și introducere în lege a modalității de stabilire a prețurilor medicamentelor, dar nu a primit răspuns până în prezent.

„În momentul de față, România nu are o politică publică a medicamentului. Nu există în momentul de față o predictibilitate a business-ului din domeniu, având în vedere că prețul medicamentelor stă în pixul unui ministru. Modalitatea de stabilire a prețurilor la medicamente în România este în pixul unui ministru. Este adevărat că de anul trecut am afirmat că principiile de stabilire a prețurilor la medicamente în România trebuie introduse în lege, în Legea 95, astfel încât modalitatea de stabilire a prețurilor să nu mai țină de culoarea politică sau de dorința unui ministru. Am solicitat Ministerului un punct de vedere, o propunere concretă de modificare și de introducere în lege a acestei modalități, dar nu am primit răspuns. Este adevărat că au avut loc schimbări în conducerea Ministerului Sănătății (…) Nici până în momentul de față nu am primit această propunere. Au mai existat diverse discuții în grupuri de lucru care nu sunt neapărat ale Ministerului Sănătății și până la urmă la nivelul Comisiei ne vom asuma o propunere pe care o vom depune ca modificare la Legea 95 și vom lăsa Ministerul Sănătății să-și spună punctul de vedere pe propunerea noastră fără să mai întrebăm care este propunerea Ministerului”, a declarat conf. univ. dr. Florin Buicu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Fumatul este o boală, Centrul Stop Fumat – o soluție pentru vindecare

Renunțarea la fumat este un proces complex, care cuprinde pe lângă ambiție și educație terapeutică, …

Share
Share