Model de serviciu public care să înlăture discontinuitatea în asigurarea medicamentelor Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 288 Vizualizări

Model de serviciu public care să înlăture discontinuitatea în asigurarea medicamentelor

12994500_825916577540728_206306857023682463_nPreședintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, a declarat marți, 12 aprilie, în cadrul conferinței Health Forum, că obligația de serviciu public ar trebui îmbunătățită în România, astfel încât să nu mai existe discontinuitate în asigurarea medicamentelor.
„Nu doar exporturile paralele sunt cauza dispariției medicamentelor de pe piață. Noi pregătim un material, un studiu de fapt al situațiilor apărute din februarie 2015 până acum, după ce am înființat adresa de e-mail prin care aceste aspecte să fie sesizate. Sunt probleme legate de calitatea materialelor, probleme de tot felul, care nu am legătură nici cu prețul, nici cu taxa clawback. În plus, nu este o problemă doar a României. Sper ca din materialul pe care îl pregătim noi să reiasă ceva, să ne dăm seama mai bine ce se întâmplă în această parte. Au fost peste 1.000 de sesizări care aveau de multe ori același subiect: lipsa unui produs. Agenția a propus un ordin care să reglementeze obligația de serviciu public. Au fost dezbateri publice. Noi așteptăm până la sfârșitul săptămânii propuneri, după care îl vom prezenta ministrului, pentru a vedea cum putem reglementa obligația de serviciu public”, a declarat Nicolae Fotin.
El a susținut că ordinul ar clarifica cine este responsabil și ce responsabilități are și a amintit că în ultimii ani, Agenția a primit multe reclamații legate de lipsa medicamentelor și disfuncționalitatea sistemului, astfel încât s-a considerat că este nevoie de o clarificare. „Producătorul nu știe exact ce obligații are. Distribuitorul se bazează pe niște contracte. Farmaciile trec printr-o testare a eligibilității, dacă să facă contract sau nu cu distribuitorul (…) Așteptăm toate propunerile pentru că nu am vrea să facem un model care să nu funcționeze. Mai bine îl facem mai încet, dar să dea rezultate”, a explicat Nicolae Fotin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE