Secretarii de primării, consiliaţi de un avocat Administratie
  • alex.toth
  • 4 comentarii
  • 337 Vizualizări

Secretarii de primării, consiliaţi de un avocat

secretariPreşedintele Asociaţiei Secretarilor Unităţilor Administrativ-Teritoriale (ASUAT) din Judeţul Mureş, jurist Iulian Badea, a prezentat vineri, 8 aprilie, raportul de activitate aferent anului 2015, cu ocazia celei de-a şaptea sesiuni ordinare, eveniment găzduit de Palatul Administrativ din Târgu-Mureş.

Aprecieri pozitive de la Bucureşti

Potrivit preşedintelui ASUAT Mureş, în decursul anului trecut, Asociaţia a comunicat informal şi cu diferite autorităţi centrale, arătându-şi disponibilitatea de a participa efectiv cu expertiză de înalt nivel la realizarea reformei administrative. „De asemenea, asociaţia noastră şi-a manifestat disponibilitatea de a participa, tot cu expertiză, la diferite colective de lucru care lucrează la elaborarea unor acte normative cu rol cardinal în administraţia publică. Este vorba de Codul administrativ şi Codul de procedură administrativă. Am primit în acest sens aprecieri pozitive faţă de aceste iniţiative din partea Ministerului Dezvoltării, a Ministerului Afacerilor Interne şi a Secretariatului General al Guvernului care ne-au asigurat de colaborarea acestora cu asociaţia noastră”, a punctat Iulian Badea.

Consiliere juridică

Pe lista reuşitelor din 2015 a fost amintit şi contractul încheiat cu un avocat pentru acordarea de asistenţă secretarilor primăriilor din judeţul Mureş. „Asistenţa constă în faptul că secretarii, în activitatea cotidiană şi în chestiuni juridice de o mai mare complexitate pot să consulte un avocat. Ne-am orientat la un avocat care are şi experienţă în administraţie şi care a lucrat efectiv în administraţie. Este vorba de domnul avocat Judea Călin pe care mulţi colegi de-ai noştri îl cunosc. În discuţiile pe care le-am avut cu colegii secretari, am ajuns la concluzia că sunt mulţumiţi de colaborarea cu domnul avocat. Aici, să nu credeţi că este vorba de un onorariu mare. Este vorba de un onorariu lunar de 200 de lei. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de un an”, a subliniat Iulian Badea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • D-l Badea este un profesionist desavirsit si un exemplu de cum trebuie sa fie un functionar public.Este singurul secretar din judet , dupa cite stiu , care este absolvent al cursului postuniversitar al Institutului National de Administratie pentru INALTI FUNCTIONARI PUBLICI.Poate aude cieva!!!!!!

  • Pentru lamurirea comentatorului fara nume, ascuns sub un pseudonim anume judeteanu, as vrea sa îi reamintesc ca am o vechime de 18 ani in specialitate juridica, din care 10 ani si jumatate am fost consilier juridic la Directia pentru verificarea legalitatii actelor administrative si contencios administrativ din cadrul Institutiei Prefectului judetului Mures, iar de peste 7 ani sunt avocat definitiv in Baroul Mureș. Mulți sunt cei care se pricep la fotbal, politică și mai nou la drept, fără să practice nici fotbalul, nici politica și nici dreptul.
    Mai mult, este de amintit faptul că eu nu am ocupat funcții publice cu ajutorul sau cu susținerea partidelor politice, așa cum cunosc pe mulți.
    Expertiza mea juridică o ofer Asociației Secretarilor Unităților Administrativ – Teritoriale din Județul Mureș mai mult simbolic, tocmai pentru respectul ce îl port față de Consiliul Director al Asociației și Președintelui – D-l Badea Iulian.
    Aș avea o recomandare pentru cel care se semnează sub pseudonime sau porecle de județeanu, municipalu sau comunalu să fie bărbat și să își prezinte numele, să știm și noi cu cine dialogăm.
    Așa e frumos, nu?

  • Stimate domn , pentru ca va cunosc , odata ati fost coleg cu d-l av.Judea.Este pacat ca va negati propria dv.expertiza pe tema administratiei , nu neaparat cea locala unde lucrati azi.Cit despre colegii multumiti de colaborare , aveti incredere in ceea ce am spus.
    Cu respect
    Iulian B.

  • Poate ne spuneti dl. Badea ce expertiza are dl. Judea in ceea ce priveste administratia publica locala?
    Sau care sunt acei colegi multumiti de colaborarea cu dl. avocat?

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE