Chirurgie laparoscopică, pentru pacienţii din Târnăveni Sanatate
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 220 Vizualizări

Chirurgie laparoscopică, pentru pacienţii din Târnăveni

111Consiliul Judeţean Mureş a cuprins în bugetul din anul 2016 suma de 157.000 lei pentru achiziţionarea unui aparat laparoscop pentru Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni.

Potrivit conducerii Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni, aparatura medicală este în curs de achiziţie, iar intervenţia laparoscopică, cunoscută şi sub denumirea de chirurgie miniminvazivă, reprezintă o tehnică specială, modernă, de practicare a chirurgiei. „În chirurgia tradiţională, pacientul era operat cu ajutorul bisturiului pentru a pătrunde în abdomen, comparativ cu chirurgia laparoscopică unde se fac două-trei incizii prin care sunt introduse trocarele, adică nişte instrumente tubulare. Chirurgul introduce o cameră video specială, cu ajutorul căreia poate vizualiza şi analiza organele interne. Prin celelalte trocare sunt introduse alte instrumente chirurgicale, de lucru, special gândite şi adaptate acestui tip de intervenţie”, a explicat dr. Ovidiu Stelian Popescu, managerul unităţii sanitare.

Potrivit acestuia, avantajele chirurgiei laparoscopice constă în: durere mai mică, recuperare mai rapidă, spitalizare cu durată mai scurtă, absenţa cicatricilor sau cicatrici mai mici, estetice, traumatizare redusă a peretelui abdominal. „Chirurgia laparoscopică este la fel de sigură precum chirurgia tradiţională. La începutul operaţiei, se introduce laparoscopul, se face inspecţia cavităţii abdominale şi se apreciază dacă laparoscopia poate fi practicată în condiţii de siguranţă sau este necesară conversia la chirurgia „open”. Laparoscopia este frecvent utilizată pentru diagnostic sau cu scop terapeutic şi este folosită pentru chirurgia ginecologică, a colecistului, apendicelui. În ultimii zece ani, laparoscopia şi-a extins utilitatea şi pentru alte proceduri chirurgicale cum ar fi defecte ale peretelui abdominal, chirurgie intestinală, etc”, a menţionat managerul Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE