Home / Politic / Civica. MC2 în acțiune

Civica. MC2 în acțiune

111După ce am parcurs câteva dintre elementele oarecum teoretice ale proiectului MC2, mă gândesc că ar fi util să facem un pseudo-experiment practic. De pildă, să zicem, locuitorii de pe o anumită stradă constată că le lipsește, în cartier, un spațiu cultural.

Ei se vor adresa, în primul rând, centrului MC2 care deservește zona respectivă, pentru inițierea proiectului. Odată depășit acest moment, proiectul va fi supus avizării Senatului MC2 și apoi va fi diseminat pe rețelele sociale, unde va primi o identitate, în vederea supunerii lui discuției publice. În același timp, consilierul local, responsabil cu zona respectivă, va fi informat asupra demarării proiectului și va stabili orizonturile de așteptare, în legătură cu aprobarea acestuia.

Cetățenii din zonă vor putea să se alăture, sau nu, sprijinitorilor de proiect iar când acesta va dobândi suficient suport, se poate iniția o hotărâre, în cadrul Consiliului Local. Dacă, din motive politicianiste, consilierul nu își face datoria, în sensul de a promova dorința cetățenilor, el poate fi tras la răspundere prin blamul cel primește pe rețelele de socializare. Evident, dacă această atitudine a consilierului persistă, el poate fi chiar sancționat, prin retragerea sprijinului politic, care poate fi cerută de către MC2 partidului din care consilierul face parte. Amenințarea unei mase mari de cetățeni nemulțumiți, va atrage atenția partidelor, care vor acționa sau vor suporta consecințe electorale. Desigur, în locul centrului cultural, luat spre exemplu, poate fi o farmacie, o grădiniță sau un magazin de mărunțișuri, în funcție de necesitățile cetățenilor. Important este ca dorințele lor să fie manifeste și susținute activ pe rețelele sociale controlate de către MC2 din zona lor de rezidență.

Comentariile, propunerile, sugestiile și criticile dumneavoastră sunt citite și auzite la e-mail unprtargumures@gmail.com, telefon 0365-431.617. Vă aștept la audiențe, în fiecare miercuri, între orele 18.00 – 20.00, la sediul de campanie UNPR Mureș, din strada Cisnădie nr. 2A, Târgu-Mureș.

Ing. Cristian Victor CĂTANĂ

Președinte UNPR Târgu-Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cristian Chirteș, candidat la șefia PNL Mureș! Calendarul alegerilor

Senatorul Cristian Chirteș și-a anunțat sâmbătă, 29 mai, candidatura pentru un nou mandat de președinte …