Home / Administratie / Controale sanitar-veterinare, în ajun de Paşte

Controale sanitar-veterinare, în ajun de Paşte

Distribuie

111Conducerea Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş a notificat, recent, primăriile din judeţul Mureş, cu privire la intensificarea controalelor de specialitate asupra produselor de origine animală în perioada Sărbătorilor Pascale din acest an.

Permanenţă, între 14 aprilie şi 3 mai

Astfel, DSVSA Mureş a stabilit un program de lucru în baza căruia toţi medicii veterinari din cadrul DSVSA, Circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi Circumscripţiilor sanitare veterinare zonale, să efectueze controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţe agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică. „La nivelul DSVSA Mureş, al Circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi al Circumscripţiilor sanitare veterinare zonale, în perioada 14 aprilie – 3 mai 2016 va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare”, a precizat dr. Vasile Liviu Oprea, directorul executiv al DSVSA Mureş.

De asemenea, directorul executiv al DSVSA Mureş a dispus ca în perioada 14 aprilie – 3 mai 2016, între orele 7.00 – 17.00, în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri amenajate şi autorizate în care va fi valorificată carnea şi alte produse de origine animală se va asigura necesarul de personal sanitar-veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. „În cazul în care, cu ocazia controalelor oficiale, se constată că nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare de funcţionare, DSVSA Mureş va aplica măsura supendării activităţii până la remedierea tuturor deficienţelor şi va aplica sancţiuni în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare”, a menţionat dr. Vasile Liviu Oprea.

 

 

De asemenea, verificati

Mureș: Ședință de pregătire a alegerilor din 9 iunie

Distribuie Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș a găzduit joi, 11 aprilie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.