Peste 1400 de șomeri interesați de Bursă Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 85 Vizualizări

Peste 1400 de șomeri interesați de Bursă

DSC_9327

Sute de locuri de muncă au fost disponibile în data de 14 aprilie, la Bursa generală a locurilor de muncă, acțiune organizată simultan în localităţile Târgu Mureş, Reghin, Târnăveni și Sighișoara, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş. Nivelul șomajului este un bun indicator al stării de sănătate a unei economii, aspect care se reflectă în numărul mare de participanți.

Din cele 879 de posturi scoase la bătaie în județ, cele mai multe s-au înregistrat la Târgu Mureș 459, Reghin 153, Târnăveni 157 și Sighișoara 110. Din numărul total, 79 au fost pentru persoanele cu studii superioare, respectiv 60 la Târgu Mureș, 5 la Reghin, 12 la Târnăveni și 2 la Sighișoara.

Potrivit informațiilor furnizate de Gheorghe Ștef, directorul executiv al AJOFM Mureș, la eveniment au fost așteptați toţi angajatorii care au nevoie de forţă de muncă şi şomerii, pentru a-şi găsi un loc de muncă. ”Au fost prezenți 93 de agenți economici, cele mai solicitate meserii fiind pe studii medii cum ar fi lucrător comercial, bucătar, ospătar, șofer, confecționer textile, vânzări, sudor, electrician, muncitor necalificat. Un număr de 1474 de șomeri au fost prezenți, 873 din Târgu Mureș, 214 la Reghin, 280 la Târnăveni și 107 la Sighișoara” ne spune Gheorghe Ștef.

Din numărul total al participanților, 74 de persoane au fost angajate la fața locului, 6 din aceștia fiind cu studii superioare angajate în posturi de consultanți financiari, asistenți manager, un contabil și un șef de schimb. Alte 763 de persoane au fost selectate pentru angajare, 547 la Târgu Mureș, 95 la Reghin, 83 la Târnăveni și 38 la Sighișoara.

DSC_9323

În premieră anul acesta, la bursa locurilor de muncă organizată la Târgu Mureș la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” au participat și deținuții din Penitenciarul Tîrgu-Mureș.

Până acum, bursele se organizau în penitenciar, a explicat directorul AJOFM Mureș, Gheorghe Ștef. Pe perioada cât se află la penitenciar, foarte mulți dintre ei pot beneficia de cursuri de perfecționare care îi va ajuta să-și găsească un loc de muncă, după terminarea pedepsei. Cei de la Penitenciar sunt în regim deschis și e pentru prima data când participă și iau direct contactul cu angajatorii, iar după terminarea pedepsei se vor putea încadra în locurile de muncă oferite.

Cei 11 deținuți prezenți la bursă mai au câteva luni până la eliberare, a explicat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Tîrgu-Mureș, Ovidiu Rîtea. Bursa locurilor de muncă este principala modalitate de a reuni angajatori și persoane aflate în penitenciar și oferă o bună ocazie de exersare a unor roluri și comportamente cu care persoanele condamnate se vor confrunta în perioada post detenție. Activitatea se adresează deținuților aflați în ultima perioadă de executare a detenției  și urmărește atât promovarea pe piața muncii a acestei categorii, cât și sensibilizarea angajatorilor cu privire la perspectivele de ocupare a unui loc de muncă a persoanelor liberate din penitenciar. Unii dintre deținuții intervievați sunt calificați deja într-o meserie, muncind chiar și în străinătate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE