„Plantează un copac! Creștem pădurea împreună!” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

„Plantează un copac! Creștem pădurea împreună!”

111Preşedintele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României, social-democratul Alexandru Petru Frătean, a lecturat miercuri, 13 aprilie, declaraţia politică „Plantează un copac! Creştem pădurea împreună!”, prilej cu care a reamintit colegilor senatori vorba din popor potrivit căreia „un om nu este împlinit până când nu plantează un copac”.

Defrişările rapace, o realitate tristă

În alocuţiunea sa, Alexandru Petru Frătean a arătat că astăzi, mai mult decât oricând, „fiecare dintre noi trebuie să se implicăm în acţiuni menite de a proteja mediul înconjurător și de a recrea natura în care plantele şi copacii să-şi regăsească locul binemeritat”. „Trebuie să fim cu toții conștienți de beneficiile pe care ni le aduc pădurile: adăpostesc peste jumătate din speciile care trăiesc pe pământ, ajută la încetinirea încălzirii globale prin stocarea şi reţinerea carbonului, sunt surse de produse lemnoase, ajută la reglarea căderilor de precipitaţii, sunt surse esenţiale de hrană şi apă şi aduc în acelaşi timp enorme avantaje estetice, spirituale şi de agrement pentru milioane de oameni. Din păcate, în ultimii ani suprafața împădurită a României s-a diminuat semnificativ, ritmul defrişărilor rapace a cunoscut o amploare tot mai mare și ţara noastră, în ciuda unei tradiții milenare privind relația dintre păduri și istoria poporului român, astăzi are doar 27,3% din suprafaţă acoperită de păduri, ceea ce ne plasează pe locul 13 în Europa, sub media europeană și pe locul 10 în ceea ce priveşte suprafaţa de pădure raportată la numărul de locuitori cu 0,30 hectare/locuitor”, a afirmat senatorul PSD de Mureş.

„Să plantăm o faptă bună!”

De asemenea, Alexandru Petru Frătean a menţionat că alături de lupta împotriva defrişărilor, protejarea naturii și a pădurilor înseamnă mai ales educare, asumarea unei viziuni pe termen lung, responsabilizare faţă de natură şi acţiuni proprii. „Fiecare dintre noi, individual, sau alăturându-ne unor inițiative publice sau private, putem să ne facem datoria plantând un copac și astfel să ne aducem aportul la creşterea fondului forestier naţional, direct, prin acţiuni de plantare sau împădurire, dar în procesul de educare şi responsabilizare cu privire la importanţa protejării pădurilor, prin puterea exemplului. Dacă fiecare dintre noi plantează azi un copac sau o plantă, asigurăm viitorul verde al naţiunii noastre! Haideți ca fiecare să plantăm un copac, să plantăm o faptă bună! Creștem pădurea împreună!”, a conchis preşedintele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE