ATOP Mureş, în top 10 din România Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 649 Vizualizări

ATOP Mureş, în top 10 din România

222Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Mureş, structură cu rol consultativ, fără personalitate juridică, constituită pe lângă Consiliul Judeţean Mureş, şi-a stabilit pentru anul 2016 o serie de priorităţi în vederea creşterii gradului de siguranţă al cetăţenilor judeţului. Recent, la finalul lunii martie 2016, membri ATOP s-au întrunit într-o şedinţă trimestrială pe a cărei ordine de zi s-a aflat atât Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, combaterea migraţiei ilegale a acestora, cât şi alte problematici specifice activităţii de menţinere a ordinii publice.

Colaborare bună cu Poliţia, ISU şi Jandarmeria

Preşedintele ATOP Mureş, consilierul judeţean Eugen Bândea, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că în cadrul şedinţei din luna martie reprezentanţii principalelor instituţii din judeţ care asigură ordinea publică au prezentat rapoarte care confirmă rezultatele bune înregistrate în decursul anul 2015. „Conform legislaţiei în vigoare şi aprobării din Consiliul Judeţean, ATOP funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean fără să aibă personalitate juridică, organizează trimestrial şedinţe de plen şi în cadrul celor trei comisii de lucru ale ATOP lunar au loc discuţii cu privire despre siguranţa publică din judeţul Mureş. În şedinţa din luna martie am discutat în amănunt situaţia existentă în judeţ cu privire la ordinea publică, rapoartele fiind prezentate de Poliţia Judeţeană, Inspectoratul petnru Situaţii de Urgenţă „Horea” şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, şefii acestor instituţii fiind membri ATOP din toamna anului 2015. ATOP Mureş are acum 15 membri”, a afirmat Eugen Bândea. „Încercăm ca prin discuţiile purtate să identificăm felul în care autorităţile locale care se ocupă cu ordinea publică în judeţul Mureş şi-au făcut datoria şi constatările pe judeţul Mureş sunt pozitive, zic eu, în sensul că din punct de vedere al ordinii publice stăm destul de bine la nivel de ţară, Mureşul fiind undeva în primele zece locuri din punct de vedere al felului în care instituţiile statului îşi fac datoria în această direcţie. Pot să vă spun de exemplu că ISU Mureş se află în elita naţională a Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, poate chiar înainte de Inspectoratul din Bucureşti şi de asemenea avem la Târgu-Mureş o Poliţie Locală foarte bună, din raportările existente Poliţia Locală din Târgu-Mureş fiind cotată ca fiind pe primul loc din România. Noi încercăm ca de fiecare dată când avem şedinţe să identificăm dacă există paşi greşiţi în direcţia ordinii publice în judeţul Mureş. Eu zic că nu au fost foarte mulţi paşi greşiţi, mai mult de atât anul trecut şi ca urmare a activităţii ATOP-ului, Poliţia din judeţul Mureş a primit peste 50 de mijloace de transport, pentru că 12 posturi de Poliţie Rurală nu aveau asemenea mijloace de transport. De asemenea, anul acesta Poliţia a demarat un proiect privind angajarea, special pentru ordinea publică, a unor civili în cadrul Poliţiei judeţene şi zic că suntem pe un drum bun. Referindu-mă la colaborarea cu Consiliul Judeţean Mureş, în anul 2015 aceasta a fost bună”, a completat preşedintele ATOP Mureş.

Structura ATOP Mureş

Alături de Eugen Bândea, din ATOP Mureş mai fac parte, în calitate de membri: Ban Moise (consilier judeţean), Dumitru Bîltag (comisar şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş), Amza Mărgărit Constantin (reprezentant al societăţii civile), Călin Orlando Cociş (reprezentant al societăţii civile, preşedinte al CNSLR Frăţia Mureş), Nagy Zsigmond (subprefect al judeţului Mureş), Csep Eva Andrea (consilier judeţean), Orban Dezideriu (reprezentant al societăţii civile – Uniunea Generală a Pensionarilor Mureş), Ioan Şopterean (consilier judeţean), Teodor Mircea Pop (consilier judeţean), Traian Gliga (reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor), Dorin Oltean (inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş), Valentin Constantin Bretfelean (director executiv al Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş), Tiberiu Adrian Filipaş (inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş), iar secretariatul executiv este asigurat de Ileana Livia Nemeş (Consiliul Judeţean Mureş).

La şedinţa ATOP Mureş din luna martie 2016 au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai următoarelor instituţii partenere: Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, Direcţia de Tineret şi Sport Mureş, Agenţia Teritorială a Taberelor şi Turismului Şcolar, SMURD Târgu-Mureş, Organizaţia „Salvaţi Copiii” Mureş şi Serviciul de Reintegrare Socială şi Supraveghere de pe lângă Tribunalul Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE