Home / Social / Elevi actori la etapa județeană „Parol, chiar eu l-am jucat!”

Elevi actori la etapa județeană „Parol, chiar eu l-am jucat!”

canstockphoto6901649 - Copy

Școala Gimnazială „Europa” și Școala Gimnazială „Dacia” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Universitatea de Arte organizează Concursul de Scenete „Parol, chiar eu l-am jucat!” – ediția a III-a, etapa județeană – în data de 18 aprilie 2016, ora 9.00, la Teatrul Studio, Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș.

La organizarea evenimentului au pus umăr de la umăr conf. univ. dr. Radu Olăreanu, Universitatea de Arte, prof. dr. Maria Kozak inspector de Limba şi literatura română, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Mihaela Însurățelu, director Școala Gimnazială ”Europa”, Evi Saveta, director Școala Gimnazială ”Europa”, dr. Ana Stoica, inițiator proiect, Şcoala Gimnazială „Europa” și profesorii Teodora Man, Limba şi literatura română, Angela Mare, Fizică-Chimie, Ildikö Madaras, Fizică-Chimie, Lucia Cridon, Limba engleză, Vasile Vodă, Religie, Roxana Cotruș, Limba şi literatura română, Adriana Cerghedi, psiholog școlar, Anamaria Papuc, profesor de Limba și literatura română, Liceul cu program sportiv „Szasz Adalbert” , iar de la Școala Gimnazială „Dacia”, Maria Boboș, profesor de Limba și literatura română, Ionela Haidu, Limba franceză, Nicoleta Todoran, matematică.

Stimulare spre lectură

Potrivit organizatorilor, înscrisă în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” competiția este o activitate extracurriculară ce va apela la aptitudinile creatoare şi de interpretare ale elevilor care vor fi puşi în situaţia de a participa activ, atât la punerea în scenă a fragmentelor prezentate şi la alegerea costumelor, cât şi la culegerea unor informaţii esenţiale legăturii dintre literatură şi arta teatrală. 15 trupe de elevi vor fi antrenați pe scenă. Concursul urmărește stimularea interesului elevilor faţă de cultură şi artă şi, implicit, încurajarea acestora spre lectură, în condiţiile în care se manifestă tot mai acut o criză a lecturii, în favoarea înaltelor tehnologii, în care trăim deja înglobaţi.

Elevii au nevoie, mai mult ca oricând, de atitudini şi valori care să le asigure o evoluţie armonioasă şi să-i determine să-şi selecteze corect modelele, de aceea activităţile extracurriculare reprezintă cele mai potrivite contexte pentru dezvoltarea atitudinilor conturate la orele de predare-învăţare a Limbii şi literaturii române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! Jaf de 1 milion de lei la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Mureș! Șase inculpați, obligați să achite daunele!

Un complet de judecată al Secției penale și pentru cauze cu minori și familie din …