S-a deschis Regatul "board-gamerilor” la Târgu Mureș Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

S-a deschis Regatul "board-gamerilor” la Târgu Mureș

foto 1 (2)

Zilele Jocurilor 2016, cel mai mare eveniment din Tîrgu Mureș dedicat jocurilor de societate, și-a deschis porțile în holul expozițional al Centrului de Cultură ”Mihai Eminescu” din Tîrgu Mureș, vineri, 15 aprilie. Oricine, cu mic cu mare, copii sau adulți pentru care jocurile cu zaruri, pioni şi reguli scrise pe cartoane sunt un hobby în toată regula, se vor regăsi aici în regatul „board-gamerilor”, după cum sunt numiţi pasionaţii moderni ai jocurilor de societate. Pe lângă standuri ale celor mai importanți distribuitori de jocuri, aici au loc concursuri cu premii, prezentări de jocuri și o întâlnire națională a pasionaților.

DSC_9338

Evenimentul e adresat tuturor, atât începătorilor în ale jocurilor de societate, cât și jucătorilor cu vechime, care pe vremea când nu exista Internet se strângeau cu toții acasă sau la prieteni pentru un joc de remi, canastă, table sau whist și îi prindeau zorii zilei de cele mai multe ori.

foto 2

Jocurile de societate încep să revină încet încet în peisajul cotidian din România, dovadă este și oferta bogată ce se adresează familiilor, jocuri de strategie, jocuri de petrecere, jocuri de cărți, dar și benzi desenate și accesorii pentru hobbyuri.

foto3

După cum ne-a povestit  Mihai Ungureanu, organizatorul evenimentului, vor fi prezentate o serie întreagă de jocuri în premieră, Village, spre exemplu, un joc plin de provocări tactice. Un mecanism de acțiune ingenios face ca turele să fie scurte, dar pline de decizii dificile. De remarcat este și modul în care acest jos tratează subiectul morții, ca o parte natural a vieții, este un ”musafir” prezent des în sat și este nevoie de un singur lucru: o gestionare inteligentă a timpului.

Jocul Hack Trick, joc unic al deducției și al combinațiilor, jucătorii adună cărți și cu acestea generează cifre, ca în final să obțină o parolă validă. Hackerul care își spionează mai bine adversarul și care știe când să riște și când să combine, va reuși să introducă parola… și să atingă nivelul 10!

DSC_9347

Bazat pe versiunea de șah lansată în 1920 de Anton Makarenko, Six MaKING este un joc de strategie abstractă pentru doi jucători în care piesele de joc sunt stive de puluri. Potrivit celor afirmate de Istvan Csucsak, administrator Ludicus Games, distribuitor și retailer de jocuri cu sediul pe strada Poștei, Târgu Mureș, Six MaKING a fost lansat de designerul Jozsef Dorsonczky în cadrul târgului internațional Spiel 2013 din Essen unde a avut un mare success. În martie 2014, revista Fairplay a alocat două pagini acestui joc, scrise de Jochen Corts, membru fondator Spiel des Jahres.

Zilele jocurilor 2016 au loc în holul expozițional al Centrului de Cultură ”Mihai Eminescu” din Tîrgu Mureș, în perioada 15-17 aprilie 2016.  Participanții pot vedea sute de jocuri, foarte multe dintre ele la prețuri promoționale, prezentate de  LUDICUS, distribuitor și retailer de jocuri, CUTIA.ro. distribuitor de jocuri, HAPPY COLOR, magazine și distribuitor de jocuri, LE & LE GAMES, magazin și club de jocuri, IDEAL BOARD GAMES, distribuitor de jocuri, ARA TOYS, distribuitor oficial Ravensburger, LEX GAMES, importator și distribuitor de jocuri, MUZICANDO ȘI DON’GO, jocuri produse în România,  Jocul anului în România, premiu anual.

Intrarea este gratuită.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE