Home / Consiliul Judetean Mures / Şase festivaluri, incluse în proiectul „Turist în Mureş”

Şase festivaluri, incluse în proiectul „Turist în Mureş”

Distribuie

334Consiliul Judeţean Mureş demarează, în acest an, proiectul de interes public „Turist în Mureş” care are ca obiectiv principal promovarea a şase zone turistice din judeţul Mureş prin intermediul unor festivaluri adresate atât publicului mureşean, cât şi turiştilor din ţară şi străinătate.

Festivaluri de succes

Proiectul se află pe lista activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean organizate, desfăşurate şi finanţate de Consiliul Judeeţan Mureş, aprobată într-o şedinţă publică din luna februarie 2016 şi are ca punct de plecare succesul înregistrat de-a lungul anilor de Festivalurile Văii Mureşului şi Văii Gurghiului. „De 12 ani, în judeţul Mureş se desfăşoară Festivalul Vaii Mureşului, organizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Valea Mureşului”. La numai un an de la debutul acestui festival, se organiza prima ediţie a unui eveniment similar, dedicat Văii Gurghiului. În anul 2014, avea loc prima ediţie a Festivalului Văii Nirajului – Târgul produselor meşteşugăreşti, iar în 2015 au avut loc evenimente de promovare a tradiţiilor mureşene în Gorneşti, Târnăveni şi Bezid. Plecând de la succesul Festivalurilor Văii Mureşului şi Văii Gurghiului, ajunse la a XII-a, respectiv la a XI-a ediţie, cu o participare de aproximativ 15.000 de persoane/ediţie, considerăm că aceste două evenimente, alături de cele prezentate anterior, pot forma cadrul unui proiect de interes public judeţean “Turist în Mureş”, dedicat deopotriva mureşenilor dar şi potenţialilor vizitatori ai judeţului din toate zonele şi din afara ţării”, a precizat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Puncte de reper în agenda culturală a judeţului

Fiecare dintre evenimentele tradiţionale incluse în proiect se vor derula sub genericul „Turist în Mureş”, organizarea festivalurilor fiind cadrul de realizare, cu resursele tehnice proprii ale Consiliului Judeţean Mureş, a unor materiale text, foto şi video, ce se vor constitui într-o bază de date şi o platforma on-line pe site-ul instituţiei, www.cjmures.ro, de promovare turistică a zonelor unde sunt organizate aceste evenimente. Astfel, festivalurile amintite vor deveni, începând cu 2016, un punct important de reper în agenda culturală a judeţului Mureş. „Prin oferta propusă de iniţiatorii manifestărilor, vor fi organizate o serie de activităţi care includ expoziţii de artă meşteşugărească, spectacole de muzică tradiţională şi piese de teatru, recitaluri de dans, precum şi seminarii dedicate dezvoltării rurale, bazată pe valori locale. Organizatorii au ca obiectiv principal conservarea patrimoniului cultural imaterial şi material, ca mijloc de consolidare a legăturilor cu lumea satului, diversificarea ofertei turistice a zonelor în care sunt realizate şi creşterea atractivităţii acestor arealuri geografice. Aceste evenimente vor deveni un etalon al păstrării tradiţiilor româneşti, maghiare şi săseşti din aproape toate zonele judeţului. Aceste evenimente se vor constitui într-un vehicul de promovare a potenţialului turistic al judeţului Mureş, prin care intenţionăm atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori care vor contribui, implicit, la dezvoltarea economică a zonei noastre”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

333

Evenimente incluse în proiectul “Turist în Mureş”

Festivalul ”Târgul fetelor” – obiceiuri pe Valea Gurghiului

Organizator: Asociația Culturală ”Pe Mureș și pe Târnavă”

Locație: Platoul de lângă Pădurea Mociar, Gurghiu

Data: 26 iunie 2016

Festivalul Văii Mureșului

Organizator: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Valea Mureșului”

Locație: Platoul ”La Alei”, Răstolița

Data: iulie 2016

Festivalul Văii Nirajului – Târgul produselor meșteșugărești

Organizator: Asociația Microregiunea ”Valea Nirajului”

Locație: Miercurea Nirajului

Data: 30 iulie – 1 august 2016

Festivalul Văii Gurghiului

Organizator: Asociația Comunităților Văii Gurghiului

Locație: Platoul ”La Fâncel”, Ibănești

Data: 26-28 august 2016

Festivalul Văii Târnavei Mici 2016: Culin-Art Fest

Organizator: Asociația Microregională Târnava Mică Bălăușeri-Sovata

Locație: Sângeorgiu de Pădure, Castelul Rhédey

Data: 23-25 septembrie 2016

Festivalul Târnavelor

Organizator: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Valea Târnavelor”

Locație: Târnăveni

Data: octombrie 2016


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Consilierii județeni convocați la ședință

Distribuie DISPOZIŢIA NR.387din 29 noiembrie 2023privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară Preşedintele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.