Alăptarea, un dar pentru întreaga viață Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

Alăptarea, un dar pentru întreaga viață

conferinta alaptareAsociația „Alo, mamă” și Asociația „My happy family” organizează sâmbătă, 11 iunie, la Hotelul Grand din Târgu-Mureș, prima conferință cu tema „Alăptarea, un dar pentru întreaga viață”, la care vor lua parte Mihaela Drilea, membru fondator al Asociației „Alo, mamă”, specialist în lactație și alăptare, Ioana Loghinescu, consilier în alăptare, Andrea Ola, psiholog clinician și specialist în lactație și alăptare, Miriam Comaniciu, consilier în alăptare, și dr. Monica Gorea, medic specialist pediatru.

„Proiectul „Alo, mamă” a luat naștere în urmă cu aproximativ zece luni cu scopul de a fi alături de toate mămicile și viitoarele mămici care au nevoie de ajutor în alăptare și din acest motiv am înființat și o linie telefonică pentru ca noi să fim 24/24 la capătul liniei pentru mamele care întâmpină dificultăți în alăptare. Într-adevăr, laptele matern este cel mai de preț dar pe care un prunc îl primește de la mama lui, un dar pentru o viață întreagă. Alăptarea este prelungirea cordonului ombilical, este baza emoțională pe care noi o oferim copiilor noștri. Ne dorim să fie adulți echilibrați din punct de vedere emoțional și independenți. Chiar dacă avem impresia că un copil alăptat este extrem de dependent de mama lui, cu siguranță lucrurile se vor schimba pe măsură ce copilul înaintează în vârstă”, au transmis organizatorii conferinței.

Temele abordate în cadrul conferinței
Potrivit organizatorilor, în cadrul conferinței vor fi atinse următoarele teme: îngrijirea nou-născutului (aspecte ale nou-născutului: cum arată un nou- născut la termen și cum reacționează; la ce ne putem aștepta în primele zile după naștere; alimentația nou-născutului etc.), începuturile alăptării (ce este colostrul și beneficiile acestuia, atașarea corectă a copilului la sân, poziții în alăptare și alimentația mamei în timpul alăptării și probleme care pot apărea
în timpul alăptării), somnul copilului alăptat (cum și cât doarme un copil alăptat? de ce se trezesc bebelușii și copiii mici pe timp de noapte? când vor începe să doarmă toată noaptea? dormim cu bebelușul în același pat sau separat? cum îi ajutăm pe copii să se odihnească mai bine și ce putem face pentru a ne odihni noi mai bine? bebe adoarme în brațe dar se trezește imediat ce îl pun jos. Ce pot face? bebe pare că doarme foarte puțin. Este normal? înțărcarea de noapte. Este potrivită pentru mine și pentru copilul meu? Cum și când?), patologia sânului, diversificarea copilului alăptat, înțărcarea copilului alăptat etc. Informații suplimentare și înscrieri se pot face la numerele de telefon:  0751-185.118 și 0740-645.197.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE