Home / Social / Atenție! Amenzi pentru cei cu buletinele expirate!

Atenție! Amenzi pentru cei cu buletinele expirate!

Distribuie

codruta-sava-660x495

La nivelul judeţului Mureş sunt în evidenţe 18.675 persoane care deţin acte de identitate expirate, din care 2216 persoane cărora le-a expirat actul de identitate în anul curent, iar 16459 în anii anteriori.

Conform prevederilor art.19 din O.U.G. nr. 97/2005 privind domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, actul de identitate se preschimbă la expirarea termenului de valabilitate.

Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile.

Nerespectarea prevederilor legale de mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă  între 40 şi 80 lei.

”Pe această cale facem un apel la cetăţeni să îşi verifice valabilitatea actelor de identitate, iar în cazul în care acestea sunt expirate să se prezinte de îndată la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care arondează localitatea de domiciliu, în vederea obţinerii unui act de identitate valabil” ne atrage atenția Codruţa Sava, director executiv Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bani pentru ONG-uri sociale, la Luduș

Distribuie Primăria orașului Luduș anunță asociațiile, fundațiile și cultele religioase recunoscute în România care înființează …